back to top
2024. szeptember 08. 01:24

KezdőlapWRCAz FIA vizsgálja Tanak lett incidensét, az észt versenyző bocsánatot kért

Az FIA vizsgálja Tanak lett incidensét, az észt versenyző bocsánatot kért

-

Korábban talán még sosem látott incidens történt szombat délután Ott Tanakkal a Lett Rallyn, ami után az észt versenyző komolyan bírálta a versenyirányítást. Az FIA vizsgálatot indított, az észt versenyző pedig azóta bocsánatot kért. 

Mint arról beszámoltunk, Ott Tanak a Lett Rally második szombat délutáni szakaszán megállni kényszerült, miután Elfyn Evans kicsúszása után egy felfújható reklámkapu tövében tért vissza az útra, aminek következtében a kapu leeresztett és Tanak nem tudta elkerülni.

Hihetetlen incidens történt a Lett Rallyn Tanakkal Evans kicsúszása után

Az észt versenyző amilyen gyorsan tudott, lefékezett és az út közepén navigátorával, Martin Jarveojával elkezdte az autóba gabalyodott Toyota hirdetést leszedni a Hyundairól, ami miatt a versenyirányítás piros zászlót léptetett érvénybe, így Adrien Fourmaux és Takamoto Katsuta is megállapított időt kapott. 

Tanak később tovább tudott menni és a szakasz céljában komolyan bírálta a versenyirányítást. Az észt versenyző ugyancsak megállapított időt kapott később és folytatni tudta a versenyt. 

Lett Rally: Rovanpera vezette kettős Toyota-siker, Sesks-nek nem sikerült a dobogó

“A 8-as autóval (Tanak) a 14-es szakaszon történt incidens után az FIA vizsgálatot indított, mely jelenleg is tart – szerepel az FIA által a verseny végén kiadott közleményben. – A verseny helyszínén Ott Tanak és a Hyundai csapat képviselője találkozott az FIA képviselőivel és megbeszélést követően egyetértettek abban, hogy a kialakult helyzet veszélyes volt. A megbeszélés során Tanak elismerte, hogy a szakasz végi megjegyzései nem szolgálják a sport érdekeit, ezért elnézést kért és elégedettségét fejezte ki a vizsgálat indításával kapcsolatban.”

Friss