back to top
2024. október 18. 04:51

KezdőlapWRCAz M-Sport bocsánatot kért Martins Sesks “cserbenhagyásáért” a Lett Rallyn

Az M-Sport bocsánatot kért Martins Sesks “cserbenhagyásáért” a Lett Rallyn

-

Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke úgy érzi, a csapat cserbenhagyta Martins Sesks-et a Lett Rallyn, miután az utolsó gyorsaságin váltóprobléma miatt nem tudta megtartani a harmadik helyet. 

Martins Sesks a Lett Rallyn vezetett először teljesen hibrid Rally1-es autót, ami ellenére már péntek délelőtt két szakaszt tudott nyerni és folyamatosan a mezőny három világbajnoka, Kalle Rovanpera, Sébastien Ogier és Ott Tanak ellen tudott harcolni. 

A lett versenyző az utolsó gyorsasági szakasz előtt még a harmadik helyen állt és úgy tűnt, hogy Tanakkal szembeni 4.6 másodperces előnyét akár meg is tarthatja és dobogón végezhet hazai futamán. A Power Stage-en azonban 600 méter után váltóhiba lépett fel a Ford Pumában, így az elvesztett idő miatt végül a hetedik helyen ért célba. 

“A rajt után volt egy jobb hajtű, ami után gyorsítva a második fokozatba kapcsolás után valami eltört az autóban – mondta Martins Sesks a verseny után a Dirtfishnek. – Úgy éreztük, hogy a következő kanyarig sem tudunk elérni, a következő pillanatban azonban rájöttünk, hogy a váltóval történt valami, ezért nem tudunk mit csinálni, csak célba kell gurulni.” 

“Nagyon csalódott vagyok – mondta Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke. – Úgy érzem, az utolsó pillanatban cserbenhagytuk Martinst. Soha nem lehet tudni, hogy mi történik a következő pillanatban, de ez így is nagy csalódás. Mindenki nagyon keményen dolgozott és már nagyon közel volt egy nagy eredmény elérése. Nagyon izgatottan vártam az utolsó szakaszon Martins és Ott Tanak csatáját a dobogóért, de szerintem ezzel mindenki így volt. Csak elnézést tudok kérni, de mindannyian nagyon csalódottak vagyunk, mert nagyon örültünk volna, ha Sesks dobogóra állhatott volna.” 

Millener nagyon elégedett volt a lett versenyző teljesítményével. 

“Nehéz elviselni, hogy az utolsó pillanatban nem sikerült elérni a dobogót, de ennél is rosszabb lehet Martinsnak. A szakasz utáni reakciója azonban megmutatja, hogy mennyire profi versenyző. Az biztos, hogy a következő pár napban csalódott lesz, de amit a hétvégén elért, ahhoz nehéz mit hozzátenni. Nyugodtan lehet mondani, hogy az első napon jó volt a rajthelye, lehet mondani a helyismeretét, azonban ahhoz, hogy 120 km/h-val közlekedj a fák között, és hogy harcolj Sébastien Ogier-val, nagyon komoly teljesítményre van szükség.” 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

“Nem panaszkodhatunk semmire – mondta Martins Sesks. – 19 kiváló gyorsaságink volt, ami során persze voltak hullámvölgyek is, de folyamatosan világbajnokokkal tudtunk harcolni, amit eltart még néhány napig feldolgozni. Ezek az emlékek és kedves szavak, amiket a verseny végén mondtak nagyon jól esett. Azonban a legtöbbet nem a győzelmek és jó eredmények után lehet tanulni, hanem a nehéz pillanatokból.” 

Millener emlékeztette Sesks-et arra, hogy 2019-ben, Korzikán Elfyn Evans egy Power Stage-en szerzett defekt miatt nem tudott nyerni, ma pedig a világbajnoki címért harcol. 

“Nagyon csalódott vagyok, hogy nem sikerült Martinsnak dobogón zárni, de neki is mondtam, hogy 2019-ben Korzikán egy defekt miatt az utolsó szakaszon vesztette el a győzelmet Evans, ami után jelenleg már vb címért harcol. Így bár nehéz lesz a következő pár nap, a jövőben csak jobb dolgok történhetnek vele is.”

Friss