back to top
2024. szeptember 08. 01:27

KezdőlapWRCRovanpera rajt-cél győzelmet aratott a Lett Rallyn, de a vasárnappal nem elégedett

Rovanpera rajt-cél győzelmet aratott a Lett Rallyn, de a vasárnappal nem elégedett

-

Kalle Rovanpera sorozatban második, idei harmadik győzelmét szerezte, miután megnyerte a Lett Rallyt, azonban úgy érzi, vasárnap lehetett volna még gyorsabb is. 

Kalle Rovanpera azt követően, hogy a Lengyel Rallyt úgy nyerte, hogy az utolsó pillanatban kellett beugrania a pályabejárás során balesetet szenvedő és sérülést szenvedő Sébastien Ogier helyére, Lettországban rajt-cél győzelmet tudott aratni, és WRC-karrierje során 14. győzelmét szerezte. 

“Nagyon jó tempónk volt, így elég nyugodtan telt a verseny számunkra – mondta a verseny után Kalle Rovanpera, aki szombaton megszerezte 200. WRC-szakaszgyőzelmét is. – Minden a terveknek megfelelően alakult. Folyamatosan jó rajthelyről indulhattunk, amiből talán mi hoztuk ki a legtöbbet. Ez lehetett a győzelem kulcsa.” 

Rovanpera karrierje legelején a Lett Rally Bajnokságban szerezte első komolyabb tapasztalatait, és a világ is ebben az időszakban figyelt fel rá. 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

“Jó érzés volt ismét Lettországban versenyezni. Nagyon sokan szurkoltak nekük a pályák szélén, és kiválóan megszervezett verseny volt.” 

A 23 éves kétszeres világbajnok azonban a vasárnapi értékelésben csak a harmadik helyet szerezte meg, így a záró nappal nem teljesen volt elégedett. 

“A vasárnapi pályákon kicsit gyorsabb lehettem volna, igyekeztem okosan, hiba nélkül vezetni, de összességében ezzel a nappal nem vagyok elégedett.” 

A WRC-szezon két hét múlva a Finn Rallyval folytatódik, és hazai versenyén még nem tudott korábban nyerni Rovanpera. 

“Az elmúlt években valóban nem tudtam Finnországban nyerni, de most jó esélyt látok erre. Meglátjuk, hogy miként alakul az a hétvége. Most kicsit elmegyünk nyaralni, aztán utána elkezdünk készülni a finn versenyre. Jelenleg még nem nagyon foglalkoztam az ottani pályákkal, de az, hogy az Ouninpohja gyorsasági szerepel a programban, már nagyon jól hangzik.” 

Rovanpera győzelmének ellenére Lettországban Sébastien Ogier szeezte a legtöbb pontot, aki 2 ponttal szerzett többet a finn versenyzőnél és 3-mal Ott Tanaknál.

A Finn Rallyt két hét múlva rendezik. 

Friss