back to top
2024. szeptember 08. 01:28

KezdőlapWRCA Hyundai elismerte, hibázott a Lett Rallyn a finn pilótájával

A Hyundai elismerte, hibázott a Lett Rallyn a finn pilótájával

-

A Litván Rally megnyerése után többre számított Esapekka Lappi Lettországban, de végül motorhiba miatt célba sem ért. A Hyundai csapatfőnöke elismerte, hibáztak a finn pilóta menetrendjével.

A dobogót célozta meg Esapekka Lappi a Lett Rallyn, noha a Hyundai i20 N Rally1 Hybridet vezető finn pilóta hosszabb kihagyás után tért vissza. A felvezetésnek szánt Litván Rally megnyerése jó előjelnek tűnt, aztán kiderült, hogy a WRC azért más kávéház. Összetettben a kilencedik helyen állt az utolsó szakaszon, hogy aztán a power stage-en motorproblémák miatt feladja a versenyt.

„Nyilvánvaló, hogy hibáztunk Esapekka menetrendjével, meg kell vizsgálnunk, hogyan teljesíthetünk jobban jövőre – nyilatkozta Cyril Abiteboul, a Hyundai csapatfőnöke, aki elismerte, hogy a csapat azt hitte, a Litván Rally elég lesz a felkészülésre. – Szerintem ő maga azt hitte, hogy versenyképes, de az a baj, hogy – és ezt nem tiszteletlenségből mondom – a Litván Rallyn szereplő versenyzők teljesen mások, mint a világbajnokságon. Amikor idejött, azt hitte, könnyedén megtalálja a tempót, de nem így történt, ráadásul az autó beállításai sem voltak optimálisak.”

A csapatfőnök arról is beszélt, mit tehettek volna másként Lappival.

„Azt tehettük volna, amit az M-Sport tett Martins Sesksszel, aki előbb Lengyelországban, majd Lettortszágban indult – mondta Abiteboul, aki Lengyelországban Andreas Mikkelsent indította. – Lehet, hogy Andreas Lengyelország után is jól ment volna. Azonban neki az volt a fontos, hogy Lengyelországban versenyezzen, Esapekkának pedig az, hogy Lettországban. Itt ülünk az egész közepén, és próbálunk jó döntéseket hozni a versenyzők hangulata és tapasztalata alapján, ami bizony nehéz.”

Friss