back to top
2024. szeptember 08. 01:27

KezdőlapWRCA két csapattárs szabadon harcolhat a világbajnoki címért

A két csapattárs szabadon harcolhat a világbajnoki címért

-

Mindössze nyolc pont választja el a világbajnokságban az első és a második helyezettet, akik hiába csapattársak, szabadon harcolhatnak – egyelőre.

A Lett Rally után mindössze nyolc pont választja el az éllovas Thierry Neuville-t és Ott Tänakot. Hiába tartozik mindkét állandó pilóta ugyanahhoz a csapathoz, a Hyundai főnöke kijelentette, hogy szabadon harcolhatnak a világbajnoki címért, és nem kell tartaniuk semmilyen csapatutasítástól.

A vasárnap véget ért verseny egyébként nem sikerült jól a belga éllovasnak, hiszen a Lett Rally előtt 15 ponttal vezetett Elfyn Evans és 21 ponttal Tänak előtt – ebből lett az, hogy Tänak már csak nyolc pontra van tőle, és Evans is hozott rajta kettőt, így 13 egység a lemaradása.

„Természetesen harcolhatnak, és harcolniuk is kell – jelentette ki Cyril Abiteboul, a Hyundai csapatfőnöke. – Ha valamelyikük nem így tenne, az azt jelentené, hogy értékes pontokat veszítünk a gyártók vagy a pilóták versenyében, és jelenleg nincs okunk rá, hogy ezt kérjük. Nem mondom, hogy szégyenlősek leszünk, ha a jövőben preferálni kell valamelyiküket, de most egyáltalán nem ez a helyzet.”

A Hyundainak azért is szüksége lesz minden pontra, mert a Lett Rallyn aratott kettős győzelmével a Toyota egyetlen pontra zárkózott fel a gyártók bajnokságában a Hyundai mögött.

Friss