back to top
2024. szeptember 08. 01:27

KezdőlapWRCEvans: A semminél több a Lettországban szerzett néhány pont is

Evans: A semminél több a Lettországban szerzett néhány pont is

-

Elfyn Evans Thierry Neuville-hez hasonlóan nem sok eséllyel pályázhatott jó eredményre a Lett Rallyn, ahol a takarítás sokkal többet számított, mint más versenyeken. 

Csakúgy, mint Thierry Neuville, Elfyn Evans sem tudott igazán jó eredményért harcolni a Lett Rallyn, ahol a sok egyszer teljesítendő pálya miatt a minden korábbi versenynél többet számított takarítás. 

Evans így csupán két ponttal tudott többet szerezni, mint Neuville és 13 pontra csökkentette hátrányát riválisával szemben a bajnokságban. A walesi pilótát ráadásul Ott Tanak is megelőzte a pontversenyben, azonban így eggyel jobb rajthelye lesz a Finn Rallyn. 

Fotó: Toyota Gazoo Rcaing

„A vasárnap arról szólt, hogy megpróbáljunk minél több plusz pontot szerezni – mondta Elfyn Evans. – Összességében a nap nagy részében nem ment rosszul, de néhány tizedmásodperccel lemaradni a Power Stage-en Neuville-től, bosszantó volt. Legalább szereztünk néhány pontot, ami jobb a semminél. Mindig jobb eredményt akarunk elérni, de ez nehéz hétvége volt az úttisztítással, és ez a hétvégi többi részét is befolyásolta. Már alig várjuk a Finn Rallyt, amely mindig élvezetes számunkra.” 

Friss