back to top
2024. szeptember 08. 01:18

KezdőlapWRCVideón Ott Tänak hihetetlen lettországi incidense

Videón Ott Tänak hihetetlen lettországi incidense

-

Nagyobb baj is történhetett volna a sosem látott jelenetsor után, de szerencsére egyenes következett, amikor az észt pilóta az égvilágon semmit sem látott…

Amint arról beszámoltunk, hihetetlen incidens történt Ott Tänakkal a Lett Rally 14. szakaszán. Egy tempós jobbos kanyarban Elfyn Evans csúszott szélesre és a Toyota oldalával elsodort egy fekvő reklámtáblát, majd úgy tudott visszatérni, hogy a kanyar kijáratán lévő felfújható reklámkapu tövében, egy búzatábla szélén kanyarodott vissza.

A következőként érkező Ott Tänak előtt a kapu leeresztett, amit a versenyző telibe kapott, és úgy ment tovább, hogy az égvilágon semmit sem látott. Nagyobb baj is történhetett volna, de szerencsére egyenes következett… Az észt versenyzőnek meg kellett állnia a pályán, hogy kiszabadítsa az autót, emiatt végül ő, Adrien Fourmaux és Takamoto Katsuta is megállapított időt kapott a szakaszon. Az eset most már videón is látható:

Tänak az eset miatt hevesen kritizálta a versenyirányítást – az észt versenyző szerint valószínűleg jót ebédeltek és boroztak, amikor szükség lett volna rájuk –, később azonban elnézést kért. Az incidens miatt viszgálat indult, amit Tänak is üdvözölt.

Friss