back to top
2024. szeptember 19. 23:33

KezdőlapWRCHiába a Finnországban elért dobogó, Lauri Joona és Janni Hussi útjai elválnak

Hiába a Finnországban elért dobogó, Lauri Joona és Janni Hussi útjai elválnak

-

Lauri Joona és Janni Hussi dobogós eredménnyel zárta a Finn Rally WRC2-es versenyét, ennek ellenére a navigátornő bejelentette, nem folytatódik a közös munka. 

Janni Hussi navigátor-karrierje 2022-ben kezdődött, amikor a rádiós műsorvezető egyik adásában Sami Pajari felkérte, hogy legyen a navigátora a Lahti Rallyn. 

Janni Hussi: A TV kamerák és rádió mikrofon elől a WRC-be

Hussi igent mondott és a Historic Eb-futamon a harmadik helyet szerezte meg Pajari mellett, ezzel a versennyel pedig elindult rally-karrierje is, ami során többek között Heikki Kovalainen mellett is indulhatott, azonban még 2023-ban be ült Lauri Joona mellé is, a közös munka pedig tovább folytatódott és együtt két dobogós eredményt értek el a WRC2-ben idén, Portugáliában, majd Finnországban. 

A WRC kilencedik futama után azonban Hussi bejelentette, vége Joonával a közös karriernek. 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Janni Hussi (@jannihussi) által megosztott bejegyzés

“Egy fantasztikus verseny véget ért múlt héten Jyvaskylában – írta közösségi oldalán Hussi. – A verseny nagyon tanulságos volt, hullámvölgyekkel és éles kanyarokkal. Hálás vagyok Laurinak a leckéért, amit az idén tanultam mellette és a következő szintre léphettem vele. A Finn Rally előtt azonban úgy döntöttem, hogy ez lesz az utolsó közös versenyünk. A ralis folytatást nem zárom ki és biztosan haladok tovább a ralis utamon.” 

Friss