back to top
2024. szeptember 16. 20:59

KezdőlapWRCYohan Rossel nyerni szeretne az Akropolisz Rallyn

Yohan Rossel nyerni szeretne az Akropolisz Rallyn

-

Yohan Rossel ugyan rajthoz állt a Finn Rallyn is, a WRC2-es pontokért azonban Szardínia után fog ismét küzdeni Görögországban. A francia versenyző egy továbbfejlesztett Citroennel nyerni szeretne az Akropolisz Rallyn.  

Yohan Rossel a WRC2-es pontverseny harmadik helyén áll az Akropolisz Rally előtt, hátránya pedig 40 pont az éllovas Oliver Solberg mögött. A svéd versenyző azonban már csak egy versenyen indulhat a lehetséges hétből, míg a francia versenyzőnek még járom futamon lesz lehetősége harcolni a bajnoki címért. 

Rossel számára az Akropolisz Rally ráadásul már egy jól ismert verseny is.   

“Ez lesz a negyedik versenyem Görögországban, és egy igazi rallynak tartom – mondta Rossel az AutoHebdo.fr oldalnak. – Ezen a versenyen nem lehet semmit sem biztosra venni, mindig nehéz futamra lehet számítani. Itt is nagy koncentrációra van szükség, és nem hasonlít Finnországra, ahol fejből kell tudni a gyorsasági szakaszokat, hogy jól tudj teljesíteni. Görögország nagyon technikás, és egy kicsit karikírozva azt mondhatom, hogy minden kanyar egyforma. Az útvonal tartalmaz néhány újdonságot. Mindenkinek fel kell fedeznie ezeket a pályákat, de szeretem az új utakat Vannak hagyományos szakaszok is, mint a Tarzan vagy a Loutraki gyorsasági.” 

Rossel szerint a hátralévő három versenyén kétszer kell nyernie az év végi elsőséghez, és szeretné ebből az első győzelmet már Görögországban megszerezni.  

“Az Akropolisz Rallyn ésszel kell versenyezni, miközben kerülni kell az olyan hülyeségeket, mint a defekt vagy a vezetői hiba. Az autón végzett fejlesztések és a murván elért előrelépések miatt szeretnénk a győzelemért harcolni. Ahhoz, hogy megőrizzük bajnoki esélyeinket, legalább a dobogóra kell állnunk. Úgy gondolom, hogy ha bajnokok akarunk lenni, akkor a három versenyből kettőt meg kell nyernünk, ami nem hagy túl sok lehetőséget a hibára. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy megmutassuk, mindenhol versenyképesek vagyunk.” 

Friss