back to top
2024. szeptember 17. 16:19

KezdőlapWRCNeuville: „Ez az eddigi legjobb esélyem a világbajnoki címre”

Neuville: „Ez az eddigi legjobb esélyem a világbajnoki címre”

-

A rali-világbajnokságot vezető Thierry Neuville úgy véli, sosem volt még ilyen közel ahhoz, hogy megszerezze első világbajnoki címét.

Már csak három állomás van hátra a 2024-es, 13 fordulós szezonból, és a belga pilóta 34 pontos előnnyel vezet csapattársa, Ott Tänak előtt. Az Akropolisz Rallyn fő riválisa, Sébastien Ogier a power stage-en felborult az autójával, miközben a második helyen végzett. Ogier a verseny előtt mindössze 27 ponttal volt lemaradva Neuville mögött, de most már 38 pont a hátránya. Neuville-nek, aki eddig ötször végzett a második helyen – ebből négyszer Ogier mögött –, elérhető közelségbe került a világbajnoki cím.

„Sosem voltunk még ilyen jó helyzetben – ismerte el Neuville a WRC honlapjának a görögországi győzelmét követően. – Eddig is benne voltunk a bajnoki küzdelemben a szezon végéig, de még sosem voltunk hozzá ilyen közel, ilyen nagy előnnyel. Most már minden a menedzsmenten múlik. A saját munkánkra kell koncentrálnunk, ahogy eddig is tettük, és megpróbáljuk hazahozni a trófeát.”

Neuville a jó pozíciót a Hyundai folyamatos fejlesztéseinek köszönheti, amelyek szerinte az eddigi legerősebb autójukat adták neki.

„Olyan autónk van, amely minden egyes versenyen gyors, ami a korábbi években nem mindig volt így – mondta Neuville. – Néhány versenyen kevesebb kockázatot vállaltam, mint a múltban, mert kevesebb kockázattal még mindig lépést tudok tartani a többiekkel és a legjobbakkal. Ez biztosan sokat segít, de emellett új mérnökeink is vannak, átszerveztük a technikai részlegeket és új csapatfőnökünk is van. Új munkamódszerünk van, ami jó autót ad, és jó autóval minden egy kicsit könnyebb.”

A világbajnokság még ebben a hónapban folytatódik a Chile Rallyval szeptember 26. és 29. között.

Friss