back to top
2024. szeptember 17. 23:00

KezdőlapWRCA Toyota mellőzött pilótája a közösségi médiában üzent a szurkolóknak

A Toyota mellőzött pilótája a közösségi médiában üzent a szurkolóknak

-

Takamoto Katsuta rövid Facebook-posztban reagált arra, hogy a Toyota nem indítja a Chile Rallyn, és helyette Sami Pajarit viszi el Dél-Amerikába.

Amint arról beszámoltunk, a Toyota bejelentette, hogy Takamoto Katsuta nem lesz ott a bő két hét múlva esedékes Chile Rallyn, a helyét pedig Sami Pajari veszi át a GR Yaris Rally1-es volánja mögött. A japán versenyző „kiültetésére” a gyenge formája adott okot: az idén csupán egyszer, a Szafari Rallyn állhatott fel a dobogóra, a legutóbbi két fordulója pedig kifejezetten gyengén sikerült.

A csapatfőnök, Jari-Matti Latvala elmondta, hogy az utolsó két versenyen ismét számít Katsutára – aztán hogy ez a következő szezonban is így lesz-e, az már egy másik kérdés. A japán pilóta mindenesetre rövid Facebook-posztban reagált a mellőzésére.

„Aaron és én nem vezetünk a Chile Rallyn. Rövid szünetet tartunk az intenzív nyár után, ami nem feltétlenül úgy sikerült, ahogyan terveztük. A szünet segíthet az újrakezdésben, és abban, hogy még erősebben térjünk vissza a Közép-európai Rallyra és a Japán Rallyra. Természetesen ez kemény helyzet, nagyot csalódtam magamban, de a csapat támogat abban, hogy újra jól érezzem magamat. Sami és Enni igazán nagyszerű páros, minden jót és sok szerencsét kívánok nekik!”

Friss