back to top
2024. szeptember 18. 02:24

KezdőlapWRCOgier tiszteletben tartja a megállapodását a Toyotával

Ogier tiszteletben tartja a megállapodását a Toyotával

-

A nyolcszoros világbajnok Sébastian Ogier mindhárom hátralévő világbajnoki futamon rajthoz áll annak ellenére, hogy a világbajnoki cím távol került tőle és csapatától az Akropolisz Rallyn.

Sébastien Ogier tiszteletben tartja a Toyotával között megállapodását, és ott lesz a szezon utolsó három világbajnoki futamán is. Mint ismeretes, a nyolcszoros világbajnok pilóta az idén csak részmunkaidőben versenyzett, de annak ellenére beverekedte magát a végső győzelemre esélyesek közé, hogy három futamot is kihagyott.

A Toyota megkérdezte, hogy vállalná-e az utolsó négy futamot, amire Ogier igent mondott. Az Akropolisz Rally azonban nem a tervek szerint alakult, előbb turbóprobléma, majd egy jókora esés miatt rengeteg ponttól esett el. A hátránya így már 38 pont az éllovas Thierry Neuville mögött, valószínűtlenné vált tehát a kilencedik világbajnoki cím megszerzése.

„Elégedett vagyok azzal, hogy még mindig versenyezhetek ezen a szinten – mondta Ogier a DirtFishnek. – Élvezem a helyzetet, valamit azt, hogy feszegethetem a határokat. A hétvége sokkal jobban is alakulhatott volna, de ennyi év után nagyon jól tudom, hogy nem mindig alakul úgy minden, ahogyan szeretnéd. A következő három versenyen egyaránt ott leszek. A csapatért vállaltam ezt a kihívást, biztosan ott leszek, és a legjobbamat nyújtom.”

Azzal persze Ogier is tisztában van, hogy a reményei meglehetősen halványak.

„Nos, matematikailag még versenyben vagyunk, de reálisan nézve elég kicsi az esélyünk – tette hozzá Ogier. – A rajt előtt azt mondtam, meglátjuk, mi történik Görögországban, ahol a szerencsefaktor nagy szerepet játszik majd. Nos, ez ne nekünk segített, a különbség nem a megfelelő irányba mozdult el. Három versennyel a vége előtt nem valószínű a győzelem, de ezek raliversenyek, amelyeken azért sok minden megtörténhet. Ott leszünk, és tovább küzdünk.”

Friss