back to top
2024. szeptember 18. 22:30

KezdőlapWRCJövőre három főállású pilóta kell a Toyotának a WRC-ben

Jövőre három főállású pilóta kell a Toyotának a WRC-ben

-

Jari-Matti Latvala úgy érzi, hogy a Toyota veszített azzal, hogy nem volt három teljes munkaidős pilótája az idei szezonban.

Jari-Matti Latvala pilótaként is felkészült volt, és ha hibázott, azonnal elismerte. A Toyota csapatfőnökeként sem viselkedik másként, és őszintén byeszélt arról, hogy Kalle Rovanperával a soraikban jobban szerepeltek volna a WRC-ben. Mint ismeretes, a kétszeres világbajnok maga kérte, hogy ebben az évben csak részmunkaidőben vezessen.

„Erősebbek lettünk volna, ha három teljes munkaidős versenyzőnk van – vallotta be a DirtFishnek. – Szerintem negatívan hatott volna Kalle motivációjára, ha nemet mondok neki. Minden szurkolónak és WRC-ben dolgozónak nagy szívás volt Kalle fél szezonon át tartó szereplése, de azzal az idővel, amit pihenésre kapott, erősebben fog visszatérni. Úgy gondolom, hogy idén azt csinálhatta, amit akart, segít neki abban, hogy motivált legyen, és hogy még évekig velünk küzdjön a jövőben. Idén viszont az volt a gyenge pontunk, hogy nem volt három versenyzőnk, aki a bajnoki címért harcolhatott volna. Szükségünk van erre a következő szezonban.”

A múlt heti, a Toyota szempontjából rettenetes Akropolisz Rally után Latvala leírta az esélyeiket a gyártók és a pilóták versenyében is, de most úgy véli, kicsit elhamarkodottan nyilatkozott így.

„Talán egy kicsit túl frusztrált voltam, amikor erről beszéltem – mondta Latvala. – Azok az első megjegyzések nem sokkal a powerstage után voltak. Ha most jobban belegondolok, még nincs vége, és határozottan nem adtuk fel. Megyünk, és megpróbáljuk megnyerni az utolsó három verseny mindegyikét. Ha adódik egy lehetőség, akkor nagyon határozottan élni fogunk vele. Eseményről eseményre és lépésről lépésre haladunk, és csak a raliversenyekre gondolunk, nem gondolunk a bajnokságra. Itt semmi sem lehetetlen.”

Friss