back to top
2024. szeptember 23. 17:34

KezdőlapWRCEsapekka Lappi jóvátenné a tavalyi chilei kiesést

Esapekka Lappi jóvátenné a tavalyi chilei kiesést

-

A tavalyi Chile Rally a nyitó szakaszon ért véget Esapekka Lappinak, de a Hyundai pilótája az idén sokkal jobban szerepelne a dél-amerikai versenyen.

Csütörtökön kezdődik a Chile Rally, a WRC 11. futama, amelyről nem őriz túlságosan jó emlékeket a Hyundai pilótája, Esapekka Lappi, aki az első szakaszon kiesett. A részmunkaidős finn versenyző kihagyta az Akropolisz Rallyt, de Chilében újult erővel vág neki a küzdelemnek.

„Az Akropolisz Rally előtt Finnországban teszteltünk, így nemrég volt némi fontos ülésidőnk az autóban. Úgy érzem, hogy felkészültem Chilére – mondta Lappi a WRC-nek. – A felület Chilében eléggé egyedi, sok a laza murva, de keményebb is lehet, amikor az útszakaszt elkezdik tisztítani. A jó beállítások és a tökéletes itinerek kulcsfontosságúak a gyors időkhöz ezen a versenyen. Nagy stabilitásra és tapadásra van szükségünk az autótól, és a hegygerincek, kanyarok és padkák miatt nehéz lehet látni, merre megy az út.”

Lappi elismerte, hogy a megfelelő beállítások megtalálása csak a fél siker ezen a héten, mivel a Csendes-óceán partja és az Andok közé szorított erdei utakon nagyon eltérő lehet az időjárás.

„Nagyon eltérő időjárási viszonyokat láttunk itt 2019-ben és 2023-ban, így az évszak miatt a szokásosnál is jobban számítunk az időjáráscsapatra. Izgatottan várom, hogy újra autóba ülhessek, és remélem, hogy sok pontot hozhatok haza a csapatnak.”

Friss