back to top
2024. szeptember 25. 11:12

KezdőlapWRCÖt év után folytatódik Sébastien Ogier dél-amerikai kalandja

Öt év után folytatódik Sébastien Ogier dél-amerikai kalandja

-

A nyolszoros világbajnok Sébastien Ogier a hét végén 2019 után először versenyez Chilében.

A Toyota egyetlen halvány reménye az egyéni világbajnoki cím megszerzésére Sébastien Ogier jó szereplése az idény hátralévő futamain. A nyolcszoros világbajnok Chilében is ott lesz, ahol eddig egyszer indult, 2019-ben második helyezést ért el egy Citroën C3 WRC-vel.

„Tavaly nem mentem Chilébe, de a 2019-es emlékeim szépek, olyan szakaszokról, amelyeken élvezetes vezetni, valamint egy jó hangulatú rendezvényről, amilyen gyakran van, amikor Dél-Amerikába megyünk. Szóval, örülök, hogy visszatérhetek – mondta Ogier a WRC.com-nak. – Lesznek olyan szakaszok, amelyeket ismerek, és olyanok, amelyek újak lesznek számomra, de sosem félek ettől a kihívástól. Az utóbbi időben elég erős volt a tempónk, és átlagban több pontot szereztünk, mint a riválisaink, és remélem, hogy ezt tudjuk folytatni.”

A legutóbbi versenyre visszatérve Ogier elismerte, hogy csalódott volt. Mint ismert, az Akropolisz Rallyn a második helyen állt a bajnoki éllovas Thierry Neuville mögött, mielőtt a power stage-en felborult.

„A görögországi versenyünk nem úgy végződött, ahogyan reméltük, és a két bajnokságban a lemaradásunk a rossz irányba mozdult el – mondta Ogier. – De nem adjuk fel, és a szezon utolsó három fordulójában is a legjobbunkat fogjuk nyújtani, mert még megfordulhat az állás.”

Friss