back to top
2024. szeptember 30. 15:27

KezdőlapWRCMég nincs vége: Solberg fellebbez Rossel megállapított ideje miatt

Még nincs vége: Solberg fellebbez Rossel megállapított ideje miatt

-

A Chile Rally végeredménye még nem hivatalos a WRC2-ben, mert Oliver Solberg és csapata nem ért egyet Yohan Rossel megállapított idejével.

Tekerjük vissza az időt a Chile Rally 11. gyorsasági szakaszára! Sorsdöntő szakasz volt a szombati, hiszen a sűrű ködben ekkor vette át a vezetést a későbbi győztes Kalle Rovanperä, és ekkor került nagy bajba a WRC2-es világbajnoki címért küzdő Oliver Solberg.

Solberg az első helyen állt, amikor defektet kapott, emiatt meg kellett állnia kereket cserélnie. A győzelmi reményei szertefoszlottak, a világbajnoki álmai pedig könnyen lehet, hogy csak álmok maradnak – az idén legalábbis. Solberg ezt követően padlógázzal versenyzett, de végül be kellett érnie a negyedik hellyel.

Ám nem biztos, hogy ez így marad. A kerékcsere után utolérte a következőnek indított Yohan Russel, aki elöl Solberg lehúzódott, később mégis 40 másodperces jóváírást kapott az időveszteséggel indokolva, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Rossel nyerte meg a versenyt. Solberg elmondta, nem hagyja annyiban az ügyet.

„Száz százalék, hogy fellebezünk – mondta Solberg. – Amikor nedves az út, nyilvánvalóan nem verek fel port, és elég gyorsan lehúzódtam előtte. Szerintem az aggasztotta, hogy nagyon lassú volt a ködben, és megpróbált kifogást találni rá.

Rossel eközben azt mondta, hogy a neki adott idő nem volt túl sok.

„Ha megnézzük az időt más szakaszokon, ködben, mindig megvertem Gryazint és Gust. Igen, úgy gondolom, hogy megérdemeltem a győzelmemet. Nem követtem el hibát ezen a hétvégén” – fogalmazott Rossel.

Ha elfogadják a fellebezést, Rossel visszaeshet a negyedik helyre, a dobogós sorrend Nikolay Gryazin, Gus Greensmith és Oliver Solberg lehet, az utóbbi hat pontot nyerhet a harmadik hellyel. Solberg az utolsó két versenyen már nem állhat rajthoz, így a világbajnoki cím megszerzése már nem az ő kezében van.

FRISSÍTÉS: Solberg fellebezését elutasították.

Friss