back to top
2024. október 05. 16:28

KezdőlapWRCSolberg: Még van esély a vb címre, de nagy csapás volt a...

Solberg: Még van esély a vb címre, de nagy csapás volt a Chile Rally

-

Oliver Solberg szerette volna egy győzelemmel bebiztosítani bajnoki címét a WRC2-ben, Chilében, ahol végül egy defekt túl sokba került, és csak a negyedik helyet szerezte meg. 

Oliver Solberg jó úton haladt a Chile Rally első felében, hogy megnyerje a WRC2-es kategóriát, amivel bebiztosította volna a világbajnoki címét is, azonban szombaton egy ködös szakaszon defektet szedett össze, a sérült kereket pedig a szakaszon cserélte ki, amivel másfél percet vesztett. 

Később a hátrányát sikerült csökkenteni, de csak a negyedik helyet tudta megszerezni. 

“Még nem dölt el a bajnoki cím, de nagyon az érzés igen kemény – mondta Oliver Solberg. – Szerettük volna megnyerni a versenyt és a bajnokságot. Pénteken minden jónak tűnt, amikor eleve sietni szerettünk volna, szombaton szerettem volna tartani kidolgozott előnyömet, majd vasárnap célba érni az első helyen. Ez a terv majdnem bevált, de jött a defekt. Egész évben keményen harcoltam a bajnoki címért, ezért ez a defekt túl durva csapás volt. Sajnos ez néha benne van a versenyben.”   

Még nincs vége: Solberg fellebbez Rossel megállapított ideje miatt

A defektes kerék cseréjénél ráadásul Yohan Rossel is utolérte, aki arra panaszkodott, hogy időt vesztett a svéd versenyző mögött haladva, ezért 40 másodperccel javították eredményét és végül a francia versenyző szerezte meg a győzelmet.  

A verseny végén Oliver Solberg óvott, azonban Rossel eredményét nem módosították. 

“Láttam Yohan belső kameráját és tudom, hogy én hogyan vezettem azon a szakaszon. Úgy érzem, hogy nem lassítottam le Yohant. Azon a szakaszon nagy volt a köd, esett az eső. Ezáltal nem kellett neki porban vezetni. Nem értem, hogy miért panaszkodott.” 

Két futammal a szezon vége előtt Solberg 13 ponttal vezeti a WRC2-es bajnokságot Rossel előtt, míg Sami Pajari 15 pontos hátránnyal áll. 

Friss