back to top
2024. október 11. 12:16

KezdőlapWRCRossel szeretne Rally1-es autóba ülni jövőre

Rossel szeretne Rally1-es autóba ülni jövőre

-

Yohan Rossel idén még a WRC2-es bajnoki címért harcol, azonban már tárgyal a Rally1-es autókat működtető gyártókkal is. 

Yohan Rossel nagy lépést tehet a Közép-Európa Rallyn a WRC2-es vb cím felé, ha a Németországban, Csehországban és Ausztriában sorra kerülő versenyen nyerni tudna. A vb címhez azonban a minuszolás miatt arra is szüksége lenne a francia versenyzőnek, hogy Sami Pajari a Japán Rallyn harmadik vagy annál rosszabb helyen zárjon. 

A 29 éves Citroenes versenyző azonban már tárgyal jövőjéről is, szeretné Rally1-es autóval folytatni karrierjét. 

“Régóta tervezem már, hogy egyszer Rally1-es autóba üljek – mondta Yohan Rossel. – Florian Barrallal ez a közös célunk és ezért dolgozunk. Lehet, hogy egy Rally1-es autó valakinek túl erős lenne, de tudom, hogy nekem nem az és ezt be is szeretném bizonyítani. Volt néhány megbeszélésem Rally1-es autóval kapcsolatban, de jelenleg nincs reális lehetőség arra, hogy ilyen autóba üljek. Talán akkor lesz lehetőség, ha a jelenleg a kategóriában induló versenyzővel már befejeződtek a tárgyalások. Azonban nem fogom feladni, mert mindenképp szeretném megmutatni tudásomat Rally1-es autóval is.” 

Év közben Rosselnek navigátort kellett váltani, miután Arnaud Dunand szerette volna befejezni a közös munkát, így Barral lett a navigátora. 

“Arnaud valamiért el akart menni, ennek pontos okát nem tudom, talán túl nagy volt számára a nyomás.” 

Friss