back to top
2024. június 27. 03:49

KezdőlapNE VEDD ELDunavölgyiék és Meklerék is dobogós helyről várhatják a pécsi Historic Eb-futamot

Dunavölgyiék és Meklerék is dobogós helyről várhatják a pécsi Historic Eb-futamot

-

A Historic Eb idei szezonja a negyedik versenyhez érkezik a pécsi Mecsek Rallyval, melyet két magyar páros is dobogós helyről várhat a bajnokságban. 

A kilenc futamos Historic Eb-n eddig három versenyt rendeztek a pécsi Mecsek Rally előtt, melyek után a pilóták abszolút értékelésében a brit Marty McCormack (BMW E30) hat pont előnnyel vezet au olasz Angelo Lombardo és 17 ponttal a szintén olasz Andrea Zivian, vagyis Zippo előtt. Közülük pedig mindkét olasz versenyző rajthoz áll Pécsett is Porschéval, illetve Audi Quattróval. 

A magyar versenyzők közül ifj. Érdi Tibor (Ford Sierra) a 10. pozícióból várhatja a Mecsek Rallyt, míg Magoss Péter (Subaru Legacy) holtversenyben a 17., Mekler László (Alfa Romeo Giulia) szintén holtversenyben a 21. az abszolút értékelésben. 

Csomós Mixi és Bútor Róbert is indul a Mecsek Rallyn – Nevezési listák

Az elsőkerék hajtású autók mezőnyében Dunavölgyi János (Lada Samara) a harmadik helyen áll, a a Pécsett szintén induló olasz Natale Mirobilét (Fiat Ritmo) és a lengyel Piotr Gadamskit (Toyota Corolla AE82) követve. 

A –1600-as kategóriában azonban Mekler László nagyot harcolhat majd a brit James Potterrel (Ford Escort Twin Cam), és amennyiben a magyar versenyző szerepel jobban, akár a második helyet elsőre is cserélheti a bajnokságban a brit versenyzőt megelőzve. Ugyanebben a kategóriában Dunavölgyi János a hatodik helyen áll. 

A Historic Eb 4-es korcsoportjában Magoss Péter a hatodik, ifj. Érdi Tibor a kilencedik, Dunavölgyi János a 15., míg a 2-es korcsoportban Mekler László a negyedik helyről várhatja a mecseki szakaszokat. 

A Historic Eb állása

Friss