back to top
2024. június 27. 13:41

KezdőlapNE VEDD ELLászló Zoltán és Mang Huba is megerősítette bajnoki helyezését a Mitropa Kupa mecseki versenyén

László Zoltán és Mang Huba is megerősítette bajnoki helyezését a Mitropa Kupa mecseki versenyén

-

A Mitropa Kupa pécsi versenyén Hadik András szerezte meg a győzelmet, azonban László Zoltán és a historic mezőnyben Mang Huba is jól szerepelt, így a két skodás versenyző megerősítette bajnoki helyezését a szezon ötödik versenyén. 

Igen szorosan alakult a Mitropa Kupa versenye a Mecsek Rallyn, ahol végül Hadik András és Juhász István szerezte meg a győzelmet Rally2-es Forddal, mindössze 3.5 másodperccel megelőzve a skodás Klausz Kristóf – Papp tamás kettőst, míg a harmadik helyen Bodolai László és Deák Attila több mint 2 perc hátránnyal zárt Forddal. 

László Zoltán és Balázs Zsolt látványos autózással szórakoztatta a szurkolókat és végül a negyedik helyen ért célba Skodával, így a pécsi páros a bajnokságban 59 pontra csökkentette hátrányát az éllovas Philip Geipel és 3 pontra a második helyen álló Hermann Gassner mögött, kihasználva, hogy a német versenyzők nem indultak Pécsett. László Zoltán a negyedik helyezéssel ráadásul 33 ponttal elhúszott a szlovén Mark Skuljtól is. 

A Historic Mitropa Kupában kevésbé volt szoros a pécsi versenyen, ez azonban főként az autók közötti hatalmas különbségnek tudható be. A győzelmet végül az osztrák Alois Nothdurfter és Waletr Münch szerezte meg Ford Sierrával 1 perc 50 másodperccel megelőzve honfitársaikat, az Opel Kadettel induló Patrik és Julia Hocheggert, míg a harmadik helyen Skoda favorittal Mang Huba és Béres “Unicum” Attila csaknem hét perc hátránnyal zárt.  

A magyar versenyzők eredményüknek köszönhetően megerősítették bajnoki harmadik helyüket Nothdurfter és Hochegger mögött. 

A Mitropa Kupa kielnc futamos szezonja július közepén az olasz Casentino Rallyval folytatódik. 

Friss