back to top
2024. június 18. 15:29

KezdőlapORBMecsek Rally: Velenczei vezet, Csomós bemutatkozott az új autóval az ORB-ben, ifj....

Mecsek Rally: Velenczei vezet, Csomós bemutatkozott az új autóval az ORB-ben, ifj. Érdi dominált a Historic Eb-n az első körben

-

Velenczei Ádám nagy csatában vezeti a Mecsek Rally ORB értékelését az első kör után, míg ifj. Érdi Tibor sérült autóval is dominál a Historic Eb értékelésében. 

Három szakaszt teljesített már az ORB mezőnye az 57. Mecsek Rallyn, melyet a Diósgyőrben első győzelmét arató Német Gábor – Németh Gergely kettős, valamint a Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt kettős azonos időt autózva vezetett az első szakasz után. 

A következő gyorsaságin Velenczeiék már egyedül álltak az élen a Skoda Fabia Rally2 evóval, a második helyre pedig Csomós Mixi és Nagy Attila 1 tizedmásodperc hátránnyal lépett új Fabia RS autójukkal, akiket Németék további 2 tizedmásodperc hátránnyal követtek ugyancsak a legújabb Skodával. 

Baksai az ORB2-t, Kosztolányi az ORB3-at nyerte a Mecsek Rallyn

A harmadik szakaszon, a sokak által kedvelt Árpádtető – Camping gyorsaságin a leggyorsabb időt Bútor Róbert és Tagai Róbert autózta a Citroen C3 WRC-vel, akik 1.6 másodperccel előzték meg az ORB-ben legjobb időt autózó Velenczeiéket. 

Összetettben így Velenczei 2.1 másodpercre növelte előnyét a második helyre lépő Német Gábor és 3.9 másodpercre a harmadik helyre csúszó Csomós Mixi előtt. 

Az ORB pontversenyét vezető Turán Frigyes és Zsiros Gábor kettős 7.8 másodperc hátránnyal a negyedik helyen várhatja az esti folytatást Bútorékat, valamint a Ranga Péter – Czakó Janek kettőst megelőzve. 

A Mitropa Kupában Hadik András és Juhász István 5 másodperccel vezet Klausz Kristóf és Papp Tamás előtt, míg a harmadik helyen Bodolai László és Deák Attila már fél percnél is nagyobb hátránnyal áll. 

ORB/Mitropa Kupa eredmények

Fotó: Sári Péter

A Historic Eb értékelésében ifj. Érdi Tibor és Kerék István mindhárom szakaszt megnyerve vezet, annak ellenére, hogy az első gyorsaságin megsérült a Ford Sierra féltengelye. Érdiék előnye 18.7 másodperc az olasz audis Zippo – Nicola Arena kettős előtt, míg a harmadik helyen az osztrák Georg Reitsperger és horvát Lana Sutlovis kettős áll ugyancsak Sierrával. 

A Historic OB értékelésében Érdiéket Varga Zoltán és Endrész István BMW E30-cal, Wirtmann Ferenc és Kerekes József pedig Ford Escorttal követi. 

 A Mitropa Kupa historic mezőnyében a német Alois Nothdurter és Walter Münch ugyancsak Sierrával vezet az osztrák Patrik és Julia Hochegger Opel Kadettje, valamint Mang Huba és Béres “Unicum” Attila előtt. 

Valamennyi mezőnyre még három szakasz vár péntek este. 

Historic eredmények

Friss