back to top
2024. szeptember 08. 23:43

KezdőlapRXWieszt Janko élvezni szeretné a vasárnapot Nyirádon

Wieszt Janko élvezni szeretné a vasárnapot Nyirádon

-

Az első hazai ralycross-világbajnoki futamon harmadik helyet szerző Wieszt Janko vasárnap ismét bizonyíthat Nyirádon. A Renault Megane-nal versenyző pilótát a reggeli bemelgítés után kérdeztük.

Hogy aludtál éjszaka?

Igazából egész jól.

Melletted volt a kupa?

Nem, teljesen, de a közvetlen közelben. Nyilván a tegnapi harmadik hely még mindig felfoghatatlan még mindig. Nehéz megfogalmazni az érzéseket, eltart egy ideig míg feldolgozom, de most a vasárnapot csak szeretném élvezni.

Teljesítetted a feladatot, most már minden eredményt siker?

Igen, én úgy gondolom. Innentől kezdve szeretnék megint tisztán autózni, igaz, tegnap is az volt a cél, hogy az autó karcolás nélkül megússza és jól érezzem magam. Ma a pálya is sokat javult, bár bevallom, hogy félig még aludtam a bemelegítés alatt, szóval fel kell még ébrednem.

Minek köszönhető a tegnapi siker az okos versenyzésnek, a pálya ismeretnek, a higgadtságnak?

A pálya ismeretre nem nagyon fognám azért, mert nem is tudom hányszor versenyeztem itt összesen, de biztos, hogy nem sokszor, és az is 8-10 éve lehetett. Én úgy gondolom, hogy megpróbáltam okosan menni, nem belemenni a csetepatéba. Egyszerűen kifizetődő volt, illetve a tempó is egész jó volt már a Q1-től kezdve.

Hogy viselkedik a Megane?

Ez egy nagyon jó világbajnoki szintű. Ezt tegnap be is bizonyította, tökéletesen működött, nekem nagyon tetszik, élvezek vele minden kört.

Amikor a pályán vagy, számít az, hogy éppen elektromossal csatázol vagy benzinessel? Másképp kell vezetni ellenük, másra kell figyelni?

Hát ugye elektromossal még nem mentem, nem tudom, hogy hol lehet a különbség. Verseny közben egyedül a rajt, ahol másképp viselkednek. Azért ott erősek. Utána a pályán már nem nagyon veszem észre a különbséget.

Wieszt
foto: Rallycafe

A reggeli bemelegítő körökön Johan Kristoffersson volt a leggyorsabb, Veiby, Grönholm és Hansenék előtt. Wieszt – akinek valóban nem erőssége a koránkelés-, a nyolcadik időt futotta, a francia Pelfrene-t előzte meg.

Wieszt
foto: Rallycafe

Friss