back to top
2024. június 28. 06:44

KezdőlapWRCOgier szeretne harmadik győzelméért harcolni a Lengyel Rallyn

Ogier szeretne harmadik győzelméért harcolni a Lengyel Rallyn

-

Sébastien Ogier bár a gyors versenyeket kevésbé szereti, Lengyelországban már kétszer is nyerni tudott, idén pedig szeretné tovább növelni sikereinek számát. 

A WRC legerősebb kategóriájában jelenleg Sébastien Ogier tudott nyerni a legtöbbször a Lengyel Rallyn, miután 2014-ben és 2015-ben is az első helyen zárt VW Polo WRC-vel. 

A nyolcszoros világbajnok bár kevésbé szereti a gyors versenyeket, az idei Lengyel Rallyt már nagyon várja. 

Ogier megcélozhatja harmadik győzelmét a Lengyel Rallyn – Nevezési lista

„Alig várom, hogy visszatérjek a Lengyel Rallyra – mondta Sébastien Ogier. – Ez egy olyan rally volt régen, amelyet nagyon élveztem, és jó emlékeket hagyott bennem. Rendkívül gyors versenyről van szó, bár az utak nem feltétlenül túl szélesek, és vannak puha, homokos részek is, ahol a második teljesítés során meglepetések érhetik a versenyzőket. Most, hogy hét év után visszatérek erre a versenyre, olyan mintha egy új versenyre készülnék. Nagy változások lesznek az útvonalon, mivel korábban nem volt olyan sok szakasz, szóval érdekes lesz. Igaz, hogy nem vezettem sok gyors rallyt az elmúlt szezonokban, de jelenleg jól érzem magam az autóban, és a cél ugyanaz, mint a közelmúlt versenyein: harcolni a győzelemért.” 

Ogier korábban ötször indult már Lengyelországban, ahol két győzelme mellett egy harmadik helyezése is van 2017-ből. 

A Lengyel Rallyn 19 gyorsasági szakaszt és 303.16 km versenytávot kell a mezőnynek teljesíteni. A hétvége során néhány zápor könnyítheti meg elviselni a nyári kánikulát.   

19 gyorsasági szakasz vár a Lengyel Rally mezőnyére

Friss