back to top
2024. szeptember 27. 17:25

KezdőlapF1Ricciardo előtt Mansell F1-es búcsúja is hasonlóan dicstelenre sikeredett

Ricciardo előtt Mansell F1-es búcsúja is hasonlóan dicstelenre sikeredett

-

Nem Daniel Ricciardo az első, és alighanem nem is az utolsó olyan F1-es pilóta, aki méltatlan módon int búcsút a Forma–1-nek. Alább Nigel Mansell távozására tekintünk vissza.

Daniel Ricciardo alighanem a múlt hétvégi Szingapúri Nagydíjon versenyzett utoljára a Forma–1-ben. A Red Bull-családból távozó, a közösségi médiában a sportágtól is búcsúzó ausztrál pilóta hattyúdala igencsak dicstelenre sikerült, és nem azért, mert pontot sem szerzett az utolsó futamán, hanem azért, mert a Red Bull csak tegnap tette hivatalossá a szakítást, így bár mindenki tudta, hogy mi zajlik, Ricciardo Szingapúrban nem kaphatott méltó búcsúztatást.

Ricciardóból kiveszett a gyilkos ösztön volt főnöke szerint

A Forma–1 története során ugyanakkor nem a nyolcszoros futamgyőztes az első, akinek nem a pályafutásához illő módon ér véget a karrierje. Kitűnő példa erre Nigel Mansell. A britek oroszlánja az 1992-es szezon után elment a CART-ba, ám 1994-re részmunkaidőben visszatért a Williamshez, majd 1995-re főállásban leigazolta őt a McLaren. A csapat és pilóta kapcsolata azonba a kezdetektől fogva nem volt az igazi, mivel amint Mansell látta, hogy nem fog tudnia győzelmekért harcolni, totálisan motiválatlanná vált.

A dolgokat pedig csak tetézte, hogy nem fért bele az 1995-ös szezonra készült McLaren MP4/10-esbe, így először csal az idény 3. futamán, Imolában versenyezhetett. A 4. nagydíjon, Barcelonában pedig eljött a szakítás ideje, de mindez csak utólag vált hivatalossá. Hogy pontosan mi vezetett ide és mennyire méltatlan befejezése lett egy kiemelkedő pályafutásnak, arról alábbi cikkünkben olvashat bővebben.

Gyalázatos módon ért véget az utolsó futamát végighisztiző Mansell karrierje

Friss