2024. április 20. 10:24

KezdőlapE-MOBILITYExtreme H az új Extreme E

Extreme H az új Extreme E

-

2024-ben indítja útjára első társsorozatát az Extreme E. A világ első hidrogén meghajtású bajnoksága az Extreme H névre hallgat majd.

Alejandro Agag, aki két elektromos sorozat után harmadik nagyobb projektjét indítja, így nyilatkozott a bejelentéskor:

„Azért hoztuk létre az Extreme E-t, hogy teret adjunk az újításoknak és az új mobilitási megoldásoknak. Egyre világosabbá vált számunkra, hogy a hidrogén a következő természetes lépés, és ezért teret szeretnénk adni az új technológiáknak a klímaváltozás elleni harcban.

Az elkövetkező hónapokban döntjük el az Extreme E csapatokkal közösen, hogyan vegyük be a hidrogénes autókat a hétvége menetébe: két külön kategóriával vagy váltsunk teljesen át, esetleg közös legyen a megmérettetés?

Az FIA-val és a Monacói Automobil Klubbal együtt dolgozunk majd az Extreme H kifejlesztésén. A sport a leggyorsabb és leghatékonyabb módja az innovációnak, és az Extreme E eszközeit használva spórolhatunk az utaztatással, a dolgozókkal, a működtetéssel és csökkenteni tudjuk az ökológiai lábnyomunkat közben. Gyakorlatilag megduplázzuk a versenyt, alig több szennyezéssel.”

Extreme H, rallycafe.hu
Az új sorozat logójával ellátott grafika – Fotó: Extreme E

A két autóban a hajtáslánc, illetve a karosszéria közös marad. Az egyetlen lényeges változás az akkumulátor helyére kerülő hidrogéncella lesz mint energiaforrás. Ezeket napenergiából és vízből fogják létrehozni azzal a technológiával, amivel már most is töltik az elektromos energiatárolókat.

Agag azt is elárulta, már jövőre el szeretnének készülni a prototípussal, hogy maradjon idő a többi versenyautó gyártására is.

„Egyfajta technológia nem lesz képes a járműipar jövőjét biztosítani. Olyan megoldásokat kell találnunk, amik ki tudják váltani egymást. Szerintem az elektromos és hidrogénes autók is részei ennek a nagyobb megoldásnak.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:Extreme E

Friss