2024. április 23. 09:44

KezdőlapERCA Hankook Csomós Mixivel valósítaná meg álmát

A Hankook Csomós Mixivel valósítaná meg álmát

-

A dél-koreai abroncsgyártó, a Hankook vezető pozíciót szeretne elérni a világ prémium versenygumi piacán. Ezért a 2024-ben lejáró Forma–1-es és rally vb tenderen is indul, a privát versenyzőket pedig a rally Európa-bajnokságon keresztül szeretné meggyőzni termékeiről. Ehhez egész Európából két párost, egy spanyolt és egy magyart választottak. Így került Csomós Mixi és Nagy Attila a programba, akik idén hét rally-Eb-futamon indulnak. De nem csak a Hankook nagykövetei lesznek az Eb-n, de az új abroncsok fejlesztésében is részt vesznek. 

„A Hankook vezető prémium versenyabroncs gyártó szeretne lenni a világban. A pályaabroncsok terén óriásit lépett előre, ott már meghatározó szerepe van. Ezt szeretné elérni a rallyban is” – mondta Kismarty-Lechner Gábor, a Hankook versenygumik Kelet-Európai forgalmazója, az RTH Versenyabroncs Kft. ügyvezető igazgatója.

„Idén, Z215 néven új aszfalt abroncsot fejlesztett, illetve a murvaabroncsokat is továbbfejlesztették. Ezeknek az új versenygumiknak a teljesítményét szeretnénk megmutatni nemzetközi szinten is, amihez partnert kerestünk. Mindenképpen utánpótláskorú versenyzőpárossal szerettünk volna együtt dolgozni, hiszen mi is a jövőt építjük. 

Erre a feladatra a Csomós Mixi–Nagy Attila páros volt az egyik legmegfelelőbb. Tudjuk, hogy milyen gyorsan, milyen komoly sikereket értek el, ugyanakkor megmaradtak azoknak a céltudatos, alázatos srácoknak, aki eddig is voltak. Ezért döntöttünk mellettük. 

A támogatásukra a Hankook központ is rábólintott, így egy olyan rangos sorozatban mint az Európa-bajnokság, a Csomós–Nagy kettős lesz a Hankook nagykövete, velük közösen szeretnénk meghódítani az Eb-t. 

Ehhez a versenyabroncsokon kívül mind a Hankook gyár, mind pedig a Hankook versenyabroncsok Kelet-Európai forgalmazója, az RTH Versenyabroncs Kft. támogatást nyújt nekik. 

Nagyon örülök, hogy egy ilyen fiatal, tehetséges páros első nemzetközi szereplését támogathatjuk, és nagyon bízom benne, hogy sok sikert fognak elérni Magyarország számára is.“ 

„Tavaly novemberben merült fel először annak a lehetősége, hogy Mixi és Attila az Európa-bajnokságon versenyezzenek – mondta Szabó Krisztián csapatvezető. –  Egy rövid teszten vettünk részt, ahol kipróbáltuk a Hankook versenygumikat, és gyakorlatilag azonnal igent mondtunk. 

A csapatunk korábbi támogatói, akiket szinte családtagként kezelünk, szintén az Eb-program mellé álltak. Innentől már csak nagyon sok munka kellett ahhoz, hogy most itt legyünk ezen a sajtótájékoztatón. 

Még sok a teendőnk a márciusi szezonnyitóig, de már nagyon várom, hogy Portugáliában felállítsuk a szervizparkunkat. Onnantól kezdve a srácok mindent megoldanak, efelől nincs kétségem.“ 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss