2024. április 26. 19:10

KezdőlapERCFafe Rally: Ők az ERC4-es mezőny esélyesei

Fafe Rally: Ők az ERC4-es mezőny esélyesei

-

Hétvégén rendezik a Fafe Rallyt, a Rally Európa-bajnokság első 2022-es versenyét, így ideje kicsit megismerkedni a rajthoz álló mezőnnyel. Kezdésként az ERC4-es mezőnyben indulókat vettük nagyító alá. 

A 26 éves francia Anthony Fotia és Arnaud Dunand a tavalyi Rally Hungaryn debütált az ERC mezőnyben, ahol az ERC3 ötödik helyét szerezte meg. A Renault Clio Rally4-gyel versenyző páros a Kanári-szigeteken Nyíregyházán elért eredményét már győzelemre tudta váltani az ERC3-ban. Fotia megnyerte hazájában a 2020-as Clio Trophyt. 

A 19 éves spanyol Óscar Palomo Ortiz és Xavi Moreno első ERC futamára készül a Fafe Rally keretein belül Peugeot 208 Rally4-gyel. Palomo 2020-ban megnyerte a Spanyol Murva Bajnokság junior sorozatát. 

A 22 éves olasz Andrea Mabellini a 2020-as Róma Rallyn Abarth 124 RGT autóval és Nicola Arena navigálásával debütált az ERC-ben, első Eb szezonjában a Rally Hungaryn és a Kanári-szigetek Rallyn már Nicoló Gonella navigált az Abarthban.

Mabellini 2020-ban a Róma Rallyn, Fafe Rallyn a második, míg Nyíregyházán és a Kanári-szigeteken a harmadik helyet szerezte meg az ERC2-ben. A 2021-es ERC szezontól már Virginia Lenzi navigál Mabellininek, aki az Abarthot is Renault Clio Rally5-re cserélte, amivel öt ERC futamon állt rajthoz, a lett Liepaja Rallyn, valamint a Barum Rallyn pedig az ERC3 hatodik helyén értek célba.

A Clio Trophy by Toksport kategóriában pedig Lettországban, Rómában, Csehországban is nyerni tudott. Mabellini 2020-ban az RGT Cup és az Abarth Rally Cup bajnoka tudott lenni, míg tavaly megnyerte a Clio Trophy by Toksport kategóriát. 

A 27 éves argentin Paolo Soria, aki megnyerte az Argentin Rally Bajnokság RC3-as kategóriáját 2020-ban, a tavalyi ERC szezonban hat futamon állt rajthoz Renault Clio Rally5-tel, és legjobb eredményét az ERC3-ban a Kanári-szigeteken érte el, ahol a hetedik helyen zárt, míg a Clio Trophy by Toksport mezőnyében Lengyelországban, és a Rally Hungaryn is nyerni tudott. Soria a hat versenyből ötször Marcelo Der Ohannesian navigálásával versenyzett, míg a Kanári-szigeteken a román Sergiu Itu olvasta az itinert. 

A 19 éves észt Joosep Ralf Nogene Simo Koskinen navigálásával a tavalyi Liepaja Rallyn debütált az ERC-ben, azonban célba nem sikerült érni a Ford Fiesta Rally4 műszaki hibája miatt. Az idei Fafe Rallyn az észt versenyzőnek Ken Jarveoja fog navigálni a Fordban. 

A 41 éves portugál Ernesto Cunha a tavalyi Fafe Rallyn indul először ERC futamon Rui Raimundo navigálásával, és az ERC4 negyedik helyén ért célba Peugeot 208 Rally4-gyel. 

A 21 éves olasz Roberto Daprá tavaly megnyerte az Olasz Murva bajnokság R2-es kategóriáját, idén pedig első ERC futamára készül a Fafe Rallyn Ford Fiesta Rally4-gyel és Luca Guglielmetti navigálásával. 

Friss