2024. március 28. 12:05

KezdőlapERCSolans hatalmas előnnyel vezet, Herczig hetedik 

Solans hatalmas előnnyel vezet, Herczig hetedik 

-

Nil Solans másfél perccel növelte előnyét a Fafe Rally utolsó két szakaszán, így magabiztosan vezet a Rally Európa-bajnokság szezonnyitóján. Herczig Norbert a hetedik helyen zárta a nagyon nehéz napot. 

Nil Solans a hat megtartott szombati szakaszból négyet nyert meg a Fafe Rallyn, és végig az élen állva vezeti a Rally Európa-bajnokság első idei futamát. 

A spanyol versenyző már a nap első szakaszán megelőzte a pénteki szuperspeciált nyerő cseh Erik Caist, aki a szombati második szakasz után kiállni kényszerült kettős defekt miatt. 

A harmadik szakasztól Georg Linnamae állt Solanshoz a legközelebb, és két szakasszal a nap vége előtt 13 másodpercre csökkentette korábbi 28 másodperces hátrányát. Az észt versenyző azonban az utolsó előtti szombati szakaszon 40 másodpercet vesztett riválisához képest, miután autóján állított a szakasz előtt, emiatt pedig jelentősen romlott autójának tapadása. Linnamae az utolsó szakaszon pedig további 50 másodpercet vesztett, miután a nagyon mély nyomokkal teli szakaszon még a Volkswagen szélvédője is párásodott. Ennek ellenére Linnamae megőrizte második helyét 1:44,4 perc hátránnyal, és 15,3 másodperccel megelőzve az egész nap harmadik helyen álló Armindo Araújot. 

Az utolsó szakaszon az ERC2 tavalyi bajnoka, Javier Pardo lépett a negyedik helyre 18 másodperccel megelőzve Simone Tempestinit. 

Alberto Battistolli nagyszerű napot zárt az esős szombati szakaszokat követően, hiszen korábban még soha nem állt az ERC mezőny legjobb 10 versenyzője között, most pedig a hatodik helyről várhatja a folytatást. 

A hetedik helyen fejezte be az első napot Herczig Norbert, aki az idei évtől Igor Bacigállal versenyez ismét, azonban még idő kell az újbóli összeszokáshoz. A magyar versenyző 47,9 másodperccel követi Battistollit és 1:23,9 perccel előzi meg Miguel Correiát. 

Herczig egyben az egyetlen versenyző az MRF Team csapatából, aki minden szakaszt teljesíteni tudott eddig, miután Efrén Llarena a hűtő sérülése, Simone Campedelli pedig az autó kerekének kitörése miatt kényszerült kiállni. 

Bruno Magalhaes bár a tavalyi versenyen a dobogóért harcolt Armindo Araújoval, a mai nehéz körülményekkel nehezen birkózott meg ő is, így a kilencedik helyről várhatja a vasárnapi nyolc szakaszt. 

Csomós Miklós a 16. helyen zárta az első napot, eredménye azonban nem számít az ERC értékelésbe. 

Fafe Rally élmezőnyének állása 9 szakasz után 
1 (SS8 1.) #4 Nil Solans / Marc Martí (ESP) VW Polo GTI R5 59:48,5
2 (2) #17 Georg Linnamae / James Morgan (EST / GBR) VW Polo GTI R5 +1:44,4
3 (3) #8 Armindo Araújo / Luis Ramalho (POR) Skoda Fabia Rally2 evo +1:59,7
4 (5) #14 Javier Pardo / Adrián Pérez (ESP) Skoda Fabia Rally2 evo +2:58,2
5 (4) #10 Simone Tempestini / Sergiu Itu (ITA / ROU) Skoda Fabia Rally2 evo +3:16,2
6 (6) #11 Alberto Battistolli / Simone Scattolin (ITA) Skoda Fabia Rally2 evo +3:52,8
7 (7) #2 Herczig Norbert / Igor Bacigál Skoda Fabia Rally2 evo +4:40,7 
8 (8) #18 Miguel Correia / Jorge Carvalho (POR) Skoda Fabia Rally2 evo +6:04,6 (0:30)
9 (9) #9 Bruno Magalhaes / Carlos Magalhaes (POR) Hyundai i20 N Rally2 +6:31,4 

További eredmények


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss