2024. április 23. 11:31

KezdőlapERCMRF: Erősebben térünk vissza! 

MRF: Erősebben térünk vissza! 

-

Nem sikerült jól az MRF Team számára a Fafe Rally, ezért az Azori-szigeteken szeretnének még erősebben visszatérni. 

Az MRF Team az idei évre leigazolta a Rally Európa-bajnokság tavalyi második helyezett spanyol versenyzőjét, Efrén Llarenát, valamint ötödik helyezettjét Herczig Norbertet, míg Simone Campedelli maradt a csapatban a tavalyi 11. helyezést követően. 

Az indiai gumigyártó csapata azonban a Fafe Rallyn sok problémába ütközött. Llarena a verseny első napján hűtőprobléma, míg Campedelli törött kerék miatt kényszerült kiállni. Herczig Norbert azonban egészen a Power Stage-ig a hetedik helyen állt, ám a záró szakaszra már nem sikerült oda érni, eltévedt Igor Bacigál navigátorral. 

“Már a kvalifikáció sem sikerült elég jól, mert szombatra tudtuk, hogy eső jön – mondta az MRF Team az ERC hivatalos oldalának. Esőben pedig minél hátrébb indul valaki murván, annál nagyobb bajban van. Ezt láthattuk akkor, amikor Nil Solans elsőként indulva egy perccel volt gyorsabb Efrén Llarenánál. Szárazon, a második napon láthattuk, hogy már az került bajba, aki elsőként rajtolt. Legfontosabb, hogy minden versenyzőnk formában legyen, nagyobb sérülést egy autónk sem szenvedett, ami örömteli.” 

Dani Sordo tavaly megnyerte az Azori-szigetek Rallyt az MRF gumikon, ami bizakodásra ad okot a csapatnak. 

“Nagyon erősen szeretnénk visszatérni! Tavaly Dani Sordo bebizonyította, hogy az abroncsaink jól teljesítenek az Azori-szigeteken, ezt várjuk idén is. Mindhárom versenyzőnk keményen dolgozik. Napi hét órát néznek belső felvételeket, és tudják mi kell a sikerhez azon a versenyen. Profi csapat vagyunk és mindenki tudja ennek a felelősségét. Van tervünk, amit meg is fogunk valósítani. A sportban néha nyersz, néha pedig vesztesz.” 

Az indiai gumigyártó csapata egész évre kész tervvel rendelkezik és tudják, hogy nem egy versenyen dől el az év. 

“Hosszú távon gondolkozunk. Lehet, hogy versenyzőink kevesebb kockázatot vállalnak, de láthatjuk, hogy a Fafe Rallyn sikeres versenyzők nincsenek az Azori-szigetek Rally nevezési listáján. Számunkra nem a határon autózás, az autók összetörése a cél. Ha túl nagy kockázatot vállaltunk volna a Fafe Rallyn, nem biztos, hogy fel tudnánk készülni a következő versenyre. Ha pótalkatrészekre kellene várnunk, nem biztos, hogy megérkeznének az Azori-szigetek előtt. Nem szerettünk volna ilyen kockázatot vállalni. A terv mindig a stabil teljesítmény volt, de most néhány problémába ütköztünk.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:fiaerc.com

Friss