2024. április 24. 05:45

KezdőlapERCMabellini aranyra hajt 

Mabellini aranyra hajt 

-

Andrea Mabellini a második helyen zárta a Fafe Rallyt, a Rally Európa-bajnokság nyitó futamát, azonban az Azori-szigetek Rallyn már nyerni szeretne. 

Az olasz Andrea Mabellini a Fafe Rally Power Stage szakaszán lépett előre az ERC4 kategória második helyére Óscar Palomo mögé Paulo Soriát megelőzve. 

“Most indulok először az Azori-szigeteken, ezért nehéz versenyre számítok – mondta a Renault-s olasz versenyző az ERC hivatalos oldalának. – A pályabejáráson élvezetes szakaszokat fedezhettünk fel. Lehet, hogy ismét nehéz verseny lesz az időjárás miatt, de majd kiderül. Készen állunk a versenyre és szeretnék javítani a szezonnyitó eredményén.” 

Az argentin Paulo Soria az Azori-szigeteken is indul, így ismét összecsaphat vele Mabellini. 

Az ERC4 kategóriában 11 páros indul, Roberto Daprá Ford Fiesta Rally4-gyel, Ernesto Cunha pedig Peugeot 208 Rally4-gyel. 

Soria, valamint Ghjuvanni Rossi, Andrea Mazzocchi, Giorgio Cogni, Matias Sergio Fuentes, Emre Hasbay pedig a Renault Clio Trophy by Toksport WRT sorozat pontjaiért is küzdenek majd a portugál szigeteken, köztük Herczig Patrikkal és Bán Viktorral is, akik teljes szezont terveznek a Renault Clio Rally5-tel. 

Az Azori-szigeteken szombaton 10:18-tól várhatóan esőben, vasárnap pedig 11:08-tól már szárazabb körülmények között egyaránt 7-7 szakaszt rendeznek.  

A versenyen 23 Rally2-es autó áll rajthoz, a mezőnyben Herczig Norberttel és Igor Bacigállal. 

Az Azori-szigetek Rallyról élőben közvetít a WRC+ oldala.

Friss