back to top
2024. július 27. 02:51

KezdőlapERCCsomós Mixi és a 27 kilométeres

Csomós Mixi és a 27 kilométeres

-

Idei második rally Európa-bajnoki futamán áll rajthoz Csomós Mixi és Nagy Attila Skoda Fabia R5-tel. A márciusi murvás Fafe Rally után most a Kanári-szigetek Rally különleges aszfaltján kell bizonyítania a párosnak. Segítségükre lesz, hogy két héttel a verseny előtt egy 170 kilométeres aszfalt teszten vettek részt a Hankookkal, kedden a helyszínen pedig 40 kilométert tesztelhettek, így az aszfaltos gyorsaságikat és a Hankook abroncsokat is megszokhatták. Ennek ellenére nem lesz könnyű dolguk, hiszen sokan ijesztgetnek a szombati 27 kilométeres gyorsaságival, amelynek a végére biztosan elfogynak a gumik, a kérdés csak az, hogy kinek mennyire. 

„Még nem jártunk a Kanári-szigetek Rallyn, úgyhogy minden új a számunkra – mondta Csomós Mixi. – Szerencsére ma már az internet világában sok mindenre fel lehet készülni. Sok belsőkamerás felvételt néztünk, azt is tudtuk, hogy nagyon jól tapadó aszfaltra kell számítani, amin gyorsan kopnak a gumik. 

Valószínűleg nem az fog dönteni, hogy ki tud száz százalékon menni, hanem hogy ki tudja jobban kímélni a gumit, minél kisebb kormánymozdulattal, a lehető legkevésbé terhelni. Szerintem nagyon fontos lesz, hogy a 18., a 20. vagy a 24. kilométernél kinek mennyi tapadása marad. 

Fotó: Csomós Mixi

A tavalyi Rally Hungaryn versenyeztünk utoljára aszfalton. Nagyon jól jött a Hankook tesztje, egy kicsit mi is visszarázódtunk. Kedden a hivatalos teszten tudtuk kipróbálni az autót a helyszínen is. Kemény feladat lesz, de a Fafe Rally első napja után szerintem bármivel megbirkózunk. 

Az első tízben szeretnénk végezni, de most is a tanulás és a tapasztalatszerzés lesz a legfontosabb. Nagyon sokan szurkolnak nekünk, mindent megteszünk, hogy rászolgáljunk.“

Nagy Attilát szintén a 27 kilométeres szakasszal riogatták, de szerinte a nehezén már túl vannak azzal, hogy megérkezett a szerelvény a Kanári-szigetekre. 

Fotó: Csomós Mixi

„Nem egyszerű egy ilyen verseny logisztikáját megszervezni. Múlt héten kedden indult a szervizautónk a versenyre. 3247 kilométert kellett megtenni a kompig, azzal 34 óra utazás után érkeztek meg vasárnap este. Nagyon sok papírmunka volt vele. 

Sokan mondták, hogy vigyázzunk a gumikkal, mert a Kanári-szigeteken olyan durva az aszfalt, hogy még a 20 kilométeres szakasz végére is elkopnak, 27 kilométeres meg még sohasem volt. Köszi a biztatást!

A viccet félretéve, eddig minden rendben. Kedden a teszten negyven kilométert autóztunk, nagyon élveztük. Sok idő telt el a Fafe Rally óta, már nagyon várjuk Mixivel, hogy ott lehessünk az első gyorsasági rajtjában.“

A Kanári-szigetek Rally eredményeit itt lehet követni. 

Friss