2024. április 20. 07:09

KezdőlapERCHerczig Patrik úr volt, Csomós Mixi a tizedik

Herczig Patrik úr volt, Csomós Mixi a tizedik

-

A tizedik helyen zárta a Kanári-szigetek Rally első napját Csomós Mixi és Nagy Attila, akik a legjobb eredményüket a második, Valsequillo szakaszon érték el, ahol hetedikek lettek. Több esés is hátráltatta őket, valamit a harmadik gyorsaságin beeső Wagner balesete miatt egész nap késés volt, így sokat álltak a rajtban, ami miatt az abroncsokat is hiába melegítették fel. Egyszer Herczig Patrikot is utolérték, de az ifjú magyar titán olyan sportszerűen húzódott le, hogy ezzel nem veszítettek egyetlen másodpercet sem. 

Kemény és kalandos napja volt a rally Eb mezőnyének a Kanári-szigeteken, ahol több baleset, kicsúszás is tarkította a napot. Csomós Mixiék a prológon nyolcadikok lettek, majd egy péntek reggel egy hetedik idővel kezdtek, amivel összetettben a hatodik helyre jöttek fel. A harmadik gyorsasági Wagner autójának a mentése miatt etap lett, így még négy szakaszt teljesíthettek, amiken 10., 13., 10. és 10. időket autóztak.

„Minden oké volt! – nyilatkozta Csomós Mixi a saját Facebook csatornáján az első kör végég. – Jó körön vagyunk túl, de szokni kell ezt a tempót… Voltak azért hibáink is, megpróbálunk a második körre gyorsulni.
Az utolsó 21 kilométeres tejedát nagyon élveztük, még úgyis, hogy háromszor lassítottak, mert beesett előttünk valaki, illetve az előttünk rajtoló Herczig Patrikékat is megelőztük.
Innen is köszönjük nekik, hogy egyből félreálltak, így ott nem is vesztettünk időt.
Sajnos minden gyors előtt állunk várakozunk, így nem tudunk ideális guminyomás és hőmérséklettel indulni, de ez a hátul menés átka…
Köszönjük mindenkinek a biztatást!”
Rájuk is fér minden biztatás, hiszen hihetetlen szoros a verseny. A kilencedik helyezett Capedelli csak kilenc tized másodperccel van előttük, de a hatodik Grzyb is csak 9,1 másodperccel van előttük.
Az első tízben hat spanyol páros szerepel, csak Bonatónak, Grzybnek, Capedellinek és Csomósnak sikerült betörnie közéjük.
A Kanári-szigetek Rally holnap hat gyorsaságival folytatódik. Az eredményeket itt lehet követni.

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss