2024. március 28. 17:00

KezdőlapERCMiért volt navigációs probléma Herczig Norbertéknél? 

Miért volt navigációs probléma Herczig Norbertéknél? 

-

A Kanári-szigetek Rally első napján volt némi navigációs probléma Herczig Norbert és Igor Bacigál között, amelyet a sofőr a célba érés után élő adásban szóvá is tett. Az okokról a Rallye Rádió podcastjában beszélt az MRF Team magyar pilótája. 

„Nem igazán emlékszem pontosan – mondta Herczig Norbert. – Az itiner feldolgozásánál volt egy kisebb hiba, és ezáltal Igornak volt egy kicsit össze-vissza az információ a füzetben, és emiatt megkavarodott egy nagyon kicsit, és ezáltal egy picivel később jöttek az információk, de aztán kisimítottuk a problémát.” 

Herczig Norbert mellé idén ült vissza Igor Bacigál, akivel korábban több magyar bajnoki címet is szerzett a népszerű skodás pilóta, hogy együtt érjenek el sikereket az indiai MRF Team versenyzőiként. 

A magyar páros és a gumigyártó közös szereplése azonban kieséssel indult a Fafe Rallyn, ahol az utolsó szakaszra menet tévedtek el.  

A Rally Európa-bajnoki szezon második, Azori-szigeteki versenyén sikerült javítaniuk, miután a nyolcadik helyen célba érve megszerezték első idei bajnoki pontjaikat. 

A két hónapos szünetet követően a hétvégén az aszfaltos Kanári-szigetek Rallyn folytatódott az Eb szezon, ahol az első napon navigációs probléma lépett fel Herczigéknél, azonban ennek ellenére sikerült az Eb értékelés kilencedik helyén zárniuk a bajnokság harmadik futamát. 

A Rallye Rádió podcastjában megszólalt Csomós Miklós is, aki Nagy Attila navigálásával idei második Eb futamán a 12. helyen ért célba, azonban eredményük nem számít az ERC értékelésébe, miután a Hankook nem regisztrált gumibeszállítója a kontinens bajnokságnak.  


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss