2024. április 26. 05:33

KezdőlapERCA Hankook dobogóra várja Csomós Mixit

A Hankook dobogóra várja Csomós Mixit

-

Csomós Mixi a héten még óvatosan nyilatkozott és az ötödik–nyolcadik helyet célozta meg a Liepaja Rallyn, ám a gumiszállítója, a Hankook képviselője ennél sokkal merészebb: a dobogóra várja Mixit. 

Ugyanazt a háromféle Hankook versenygumit viszi ezúttal is magával a Csomós Mixi és Nagy Attila, amiket a Lengyel Rallyra választottak: a G5-ös közepes és a G7-es puha abroncsokat, illetve az újfejlesztésű R213M jelzésű, alapvetően saras pályára való abroncsot, amellyel a Lengyel Rallyn száraz körülmények között is nagyon gyorsak voltak. 

Olyannyira ugyanazt, hogy tulajdonképpen a készletükben csak azokat az abroncsokat kellett pótolni, amit Lengyelországban felhasználtak. 

Fotó: Csomós Mixi

„A Liepaja Rally lesz Mixiék idei harmadik murvás rally Európa-bajnoki futam és egyben a harmadik különböző talajú murva is – mondta Kismarty-Lechner Gábor, a Hankook versenygumik Kelet-Európai forgalmazója, az RTH Versenyabroncs Kft. ügyvezető igazgatója. – A pályák burkolata sokkal keményebb, kevésbé lehet kijárni, mint például a Lengyel Rallyn. Ugyanakkor északabbra van a verseny és ahogy a fiúktól hallottam, most éppen meleg van, de bármikor előfordulhat egy váratlanabb lehűlés is. 

Előzetesen azt gondoljuk, hogy ezekre a pályákra a zártabb G5-ös és G7-es abroncsok lesznek a megfelelők, de pont az előző Lengyel Rallyn bizonyosodott be, hogy az R213M abroncsunk felhasználási területe sokkal szélesebb, mint amit gondoltunk, úgyhogy Mixiék ezt is kipróbálták a teszten. 

Mind a háromféle abroncsból annyi áll a rendelkezésükre, hogy akár egyféléből is tudják teljesíteni az egész futamot. Újra elmondhatjuk, hogy Mixiéké a legnagyobb választék. A Lengyel Rallyra magukkal vitt készletet kellett kiegészíteni annyi abronccsal, amennyit felhasználtak. 

A korábbi versenyeken láttuk, hogy Mixiék nagyon gyorsak szinte minden talajon, a Hankook gumik is jól működtek, illetve van még egy fontos kérdés. A technikai sportok alapvetően hit kérdése, ha valaki elhiszi hogy egy adott abronccsal gyors, akkor valóban gyors tud lenni. Mixiék nagyon jól összeszoktak a Hankook abroncsaival, úgyhogy én merész leszek és azt mondom, hogy minden esélyük megvan arra, hogy a dobogóért harcoljanak.“

Friss