2024. március 29. 08:06

KezdőlapERCCsomós Mixi bajban a Liepaja Rallyn

Csomós Mixi bajban a Liepaja Rallyn

-

A szenzációs második helyen kezdte a Liepaja Rallyt Csomós Mixi és Nagy Attila, a második szakaszon azonban már az elején defektet kaptak, amivel 54 másodpercet veszítve csak a 25. időt futották, ezzel összetettben a 18. helyen állnak. 

A második gyorsaságin is folytatódott a helybéli Martins Sesks szárnyalása, aki a 14,8 kilométer hosszú Mundigciems szakaszt 4,2 másodperc előnnyel nyerte az első gyorsasági után kicsit feltámadó Nil Solans előtt. A litván Vaidotas Zala ezúttal nem kalandozott, és 4,3 másodperc hátránnyal megfutotta a harmadik időt. Az első szakasz után Csomós Mixi mögött harmadik helyen álló Hayden Paddon ezúttal csak ötödik lett.

Mixiékre most is sokat kellett várni, de ezúttal a nevük nem a lista tetején jelent meg. Defekt miatt 54 másodpercet veszítettek, amivel a 18. helyre estek vissza, de aggodalomra semmi ok, még mindig megvan a lehetősége az első szakaszgyőzelemnek.

Mixiék hátraesése ellenére az Eb-értékelésben nem történt változás a Liepaja Rally sorrendjében – legalábbis az első három helyen –, továbbra is Sesks vezet, Paddon 6,9 másodperc hátránnyal a második, Battistoli 7,2 másodperccel lemaradva őrzi a harmadik helyét, míg Nil Solans három pozíciót javítva a negyedik helyre lépett előre.

László Martin
Fotó: László Martin

Az RC4 Junior kategóriát továbbra is a francia Laurent Pellier vezeti Opel Corsa Rally4-gyel. László Martin és Berendi Dávid a Renault Clio Rally4-gyel tíz másodperc büntetéssel kezdték a versenyt, az első gyorsaságin 11., a másodikon 13. időt autóztak, amivel a 14 fős mezőnyben a 13. helyen állnak.

Nincs változás az élen a Clio Trophyban sem. A Renault Clio Rally5-ösök mezőnyében továbbra is az argentin Paulo Soria vezet. A hét fős mezőnyben Herczig Patrik és Varga Kristóf az első gyorsaságin hatodik időt autóztak. Ezt a második szakaszon is megismételték, így továbbra is őrzik hatodik helyezésüket.

A Liepaja Rally szombati napjának első köréből még egy gyorsasági szakasz van hátra, de hosszú a verseny, még bőven lesz Mixiéknek javítási lehetősége.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss