2024. április 28. 10:56

KezdőlapERCCsomós Mixi 10-12 versenyen szeretne indulni 2024-ben

Csomós Mixi 10-12 versenyen szeretne indulni 2024-ben

-

Csomós Mixi számára idén az ERC-szereplés a legfontosabb, azonban szeretne a Magyar Rally Bajnokságban is indulni, így összesen 10-12 versenyen állna rajthoz. 

Csomós Mixi az ERC hivatalos oldalának elárulta, hogy idén 10-12 versenyen szeretne indulni, amihez még további támogatást kell szereznie. 

“A szezonunk a rendelkezésre álló anyagi háttér függvénye, de a tervek szerint az ERC versenyek mellett a Magyar Rally Bajnokságban és néhány más külföldi versenyen is szeretnénk indulni – mondta Csomós Mixi. – 2024-ben szeretnénk 10-12 versenyen indulni, ami talán soknak tűnhet, de dolgozunk ennek megvalósításán. Az ERC-ben való szereplés a legfontosabb, ezért a Rally Hungaryn való jó szereplés megalapozná a szezont.” 

Az ERC szezon és a HUMDA Országos Rally Bajnokság is a veszprémi Rally Hungaryn kezdődik, Mixi azonban kiemelte, hogy a hazai verseny nem feltétlenül jelent hazai környezetet is. 

“A Rally Hungaryn minden bizonnyal sok versenyző lesz és sok szurkoló is, fantasztikus lesz az ERC mezőnyét murvás versenyen látni itthon. A veszprémi verseny azonban kevésbé hazai futam számomra, mint amilyen a zempléni verseny volt. Mindössze 2-3 alkalommal versenyeztem Veszprémben, szóval lesznek számomra is új szakaszok.” 

Eldőlt – Csomós Mixiék a Skodával indulnak az ERC futamokon

Csomós a felkészülésről is beszélt. 

“Jelenleg még fizikailag és mentálisan tudunk készülni, de március közepétől megkezdődik a tesztidőszak, amikor 2-3 napos teszteket tervezünk lebonyolítani.”

Csomós Mixi mellé idén ismét visszatér Nagy Attila a Skoda Fabia Rally2 evóban.

Friss