2024. április 28. 13:41

KezdőlapERCÉrdi Tibor az Esztergom-Nyerges Rallyn készül a Historic Eb-re

Érdi Tibor az Esztergom-Nyerges Rallyn készül a Historic Eb-re

-

Ifjabb Érdi Tibor és Kerék István a tavalyi Historic Eb második helyezés után idén már az Eb címet célozza meg, a felkészülés időszakában pedig jó lehetőséget jelent az Esztergom-Nyerges Rally, ahol azonban szintén nyerni szeretne a fordos kettős. 

Ifjabb Érdi Tibor tavaly a Historic Európa-bajnokság 4-es korcsoportjának második helyén zárt, idén azonban szeretne ezen javítani és bajnoki címet szerezni. 

100-nál is több nevező az Esztergom-Nyerges Rallyn, az előfutókra is érdemes lesz figyelni

Mivel a Historic ERC-ben lehet mínuszolni, így a fordos páros kihagyhatta a spanyol Costa Brava Rallyt, azonban az Esztergom-Nyerges Rallyn már az első idei Eb futamukra készülnek. 

Ruszó Krisztiánék szerint minden 2024-es ORB2-es versenyen a maximumot kell nyújtani

“Idén is a Historic Európa-bajnokság az első számú bajnokság számunkra – mondta ifjabb Érdi Tibor a Rallycafe.hu oldalnak. – Idén szeretnénk megszerezni az első Európa-bajnoki címet ebben a bajnokságban is. Az Esztergom-Nyerges Rally jó felkészülési lehetőséget jelent az első Eb futamunk előtt, de ha már indulunk a hazai bajnokság első versenyén, akkor természetesen ott is nyerni szeretnénk. Az autó futóművén és hajtásán is módosítottunk a télen, valamint nagyobb féket is kapott a Múmia. A szezon előtti első teszten már jobban kezelhető volt.” 

Rácz Gábor egy jóízűt szeretne autózni az Esztergom-Nyerges Rallyn

Az Esztergom-Nyerges Rally szombat délután rajtol, míg a Historic Eb második versenyét három hét múlva a cseh Vltava Rallyn rendezik. 

Friss