2024. április 16. 13:28

KezdőlapERCFilip Mares is Toyotával érkezik a Rally Hungary-re

Filip Mares is Toyotával érkezik a Rally Hungary-re

-

Filip Mares 2024-re autót vált és Skodáját Toyotára cserélve áll rajthoz mind a nyolc ERC futamon, így a veszprémi Rally Hungaryn is. 

A korábbi Junior Európa-bajnok cseh Filip Mares 2018 óta minden versenyen R5-ös, majd Rally2-es Skodával állt rajthoz, azonban 2024-re a cseh márkát japánra cseréli és Toyota GR Yaris Rally2-vel indul az ERC-ben. 

Jó eredménnyel alapozná meg Turán Frigyes és Zsiros Gábor az idei évet a Rally Hungaryn (videó)

A 32 éves versenyző Radovan Bucha navigálásával a Cseh Rally Bajnokságban is elindul. 

Fotó: Keane Design

“Szeretném megköszönni mindazok segítségét, akik segítettek ennek a projektnek a megvalósulásában – mondta Filip Mares az ERC hivatalos oldalának. – Sok munka van mögöttünk, de még több előttünk. A Yarist már vezettem az őszi aszfaltos teszteken, de murván még nem. Bízom benne, hogy a csapatommal gyorsan alkalmazkodni tudunk az új autóhoz és sikerül már a szezon elejétől a riválisokkal harcolni. “ 

Ezek az izgalmas programok várnak a Rally Hungary nézőire

Az autó a Dolak Motorsport tulajdona, amit Milan Dolak az 1997-ben cseh bajnoki címet szerzett versenyző fia irányít. 

“Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült szereznünk egy Rally2-es Toyotát – mondta Milan Dolak jr. – Csehországban először hozzánk került ilyen autó, de Európa-szerte is az elsők között vagyunk. Filippel gyorsan sikerült megtalálni a közös hangot.” 

Fotó: Keane Design

Filip Mares első versenyére az új autóval a Rally Hungaryn kerül sor. 

Az Európa-bajnok Paddon a Rally Hungaryn kezdené a címvédéshez vezető utat


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss