back to top
2024. szeptember 12. 14:33

KezdőlapERCStritesky először nyert a Barum Rallyn, Herczig Patrik nyert, Bertalan Márton harmadik...

Stritesky először nyert a Barum Rallyn, Herczig Patrik nyert, Bertalan Márton harmadik lett az ERC4-ben

-

Dominik Stritesky a Barum Rallyn is folytatta idei kiváló szereplését és végül magabiztosan szerezte meg első győzelmét a leghíresebb cseh versenyen. Az ERC4-ben Herczig Patrik nyert, míg Bertalan Márton harmadik lett. 

A Barum Rally drámai első napját követően 

Stritesky kényelmes előnyben a heves eső után a Barum Rallyn, Herczig Patrik az ERC4 élén

vasárnap Dominik Stritesky csak kényelmes előnyének beosztására törekedett, amit sikerrel is tett meg és végül 19.2 másodperc előnnyel először nyerte meg a híres cseh versenyt az Eurosol Racing Team Skodájával induló osztrák Simon Wagner, valamint Erik Cais előtt. 

A 24 éves Stritesky győzelmével nagyon nagy lépést tett első cseh bajnoki címe felé is. 

Jan Kopecky, a verseny sokáig egyeduralkodója és 10-szeres győztese idén csak szenvedett a futamon, miután az első napon defektet szedett össze, majd ki is csúszott a nagy esőben, a verseny során egyetlen szakaszt sem tudott megnyerni. 

Ami az Európa-bajnoki címért folyó csatát illeti, Hayden Paddon már szombaton nagy hátrányba került defekt miatt, így vasárnap úgy tűnt, komoly lépést tehet Mathieu Franceschi az év végi első hely felé, azonban a francia versenyző a záró nap első két szakaszán három defektet összeszedve végül a kiállni kényszerült. Az Eb címvédő Paddonnak végül sikerült a 13. Helyre előrelépni és a Power Stage-en is szerzett 3 pontot, amivel 13 pontra növelte az előnyét francia riválisa előtt. 

Fotó: @World / Red Bull Content Pool

Azonban nem szabad elfelejteni, hogy év végén a nyolc versenyből csak a hét legjobb eredmény fog számítani, ebben a tekintetben pedig Paddon számára a cseh futam esne ki jelen állás szerint, így így továbbra is hét pont lenne az előnye. 

Matematikailag azonban bejelentkezett az Eb címért Mikö9o Marczyk is, aki 14 pontot gyűjtött a hétvégén és 23 ponttal követi Paddont a bajnokságban. A lengyel versenyző esetében egy 5 pontot kellene jelenleg minuszolni, így 22 pont lenne a hátránya.  

Nagyszerű magyar eredmények is születtek a Barum Rallyn, miután László Martin és Bán Viktor az abszolút 11. helyet szerezték meg, így sikerült pontszerző helyen célba érniük. 

Az ERC4-ben Herczig Patrik és Varga Kristóf nyerni tudott, míg Bertalan Márton és Paizs Róbert a harmadik helyen ért célba.  

Az ERC értékelésen kívül induló László Zoltán és Begala Tamás kettős az abszolút 26. helyen ért célba, míg Viszló Csaba és Maricsek Miklós az utolsó vasárnap délelőtti szakaszon esett ki az RC4-es kategória 10. helyéről.  

Az ERC utolsó előtti versenyét két hét múlva Walesben rendezik. 

A Barum Rally nem hivatalos végeredménye

Friss