hétfő, szeptember 26, 2022
KezdőlapF1Lesz csapatutasítás az idén a Ferrarinál?

Lesz csapatutasítás az idén a Ferrarinál?

-

- Hirdetés -

A Ferrari és a csapatutasítás szavak mondhatni kéz a kézben járnak, különösen, mióta Rubens Barrichellót megfosztották a 2002-es Osztrák Nagydíj megnyerésétől, hogy Michael Schumacheré legyen a győzelem. De említhetnénk a 2010-es németországi esetet is, amikor Felipe Massát parancsolták félre Fernando Alonso elől. Az idén viszont egyre kisebb a valószínűsége, hogy ilyesmit látunk a maranellóiaktól.

Az idei szezon elején rendszeresen felmerült a Ferrarival kapcsolatban, hogy mikor kezdik el Charles Leclerc-t előnyben részesíteni Carlos Sainz-cal szemben, és mindent megtenni azért, hogy a monacói pilóta megnyerje a világbajnoki címet. Erre a csapat rendszerint azt válaszolta, hogy még nem jött el a csapatutasítás ideje. Lévén a nyári szünetre Leclerc 80 pontos hátrányba került Max Verstappenhez képest, lehet, hogy már nem is fog, de azért Laurent Mekies sportigazgató elmondta, adott esetben mit fognak mérlegelni.

- Hirdetés -

„Igaza van annak, aki azt mondja, hogy többet beszélnek erről a Ferrarin kívül, mint a csapaton belül – felelte a francia szakember az Autosport kérdésére. – De komolyra fordítva, mindig nagyon egyértelműek voltunk ezzel kapcsolatban. A célunk, hogy a csapat a lehető legjobb eredményt érje el, a Ferrari az első. Aztán természetesen eljön a pont, amikor az egyik pilótára jobban kell koncentrálnunk a másiknál, ha a bajnoki tabellán elfoglalt helyezés azt megköveteli. Ez nem azt jelenti, hogy várunk a pontszámbeli különbség megnövekedésére, hanem azt, hogy a szezon egy pontján ezt tartjuk a helyes döntésnek.”

Charles Leclerc, Carlos Sainz, Ferrari, Magyar Nagydíj
Leclerc és Sainz a Hungaroringen Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Leclerc és Sainz között jelenleg mindössze 26 pont a különbség előbbi javára, és igen valószínűnek tűnik, hogy amennyiben a monacói nem tud jelentősen közelebb kerülni Verstappenhez, az idén nem láthatunk olyat, hogy csapattársát félreállítják előle, vagy úgy alakítják a stratégiáját, hogy azzal Leclerc-nek kedvezzenek.

- Hirdetés -

Érdekes lesz figyelni azt is, hogy a szezon első felében Leclerc teljesítményétől rendre elmaradó, az utóbbi néhány versenyen viszont javuló formát mutató Sainz mire megy csapattársával a hátralevő futamokon. „Nagy előrelépést ért el a szezon eleje óta, és nem is csináltunk titkot abból, hogy az év elején az autó nem passzolt hozzá valami jól. Sokat kellett dolgoznunk vele és a mérnökeivel, hogy olyan autót adjunk neki, amelyben jobban érzi magát. Ezek a dolgok pedig időbe telnek, a jelek szerint pedig lassan, de a jó irányba tartunk, ami újabb nagyszerű jel a csapatnak” – magyarázta Mekies, aki szerint a Ferrarinál nincs vezérpilóta, helyette két nagyon jó versenyzőjük van, akik egyaránt megpróbálják a legtöbbet kihozni az autóból.

 

- Hirdetés -
SourceAutosport

Friss