2024. április 30. 12:07

KezdőlapF1Hamarosan WRC-autóban látjuk viszont a McLaren pilótáját?

Hamarosan WRC-autóban látjuk viszont a McLaren pilótáját?

-

Lehert, hogy Valtteri Bottas után a jelenlegi mezőnyből hamarosan egy másik pilóta is kipróbálja magát a raliban? Versenyzésről mondjuk egyelőre nem esett szó, de ne lepődjünk meg azon, ha Lando Norrist hamarosan egy WRC-autóban látjuk viszont, a McLaren pilótája ugyanis már két helyről is kapott ajánlatot. 

Lando Norrist nemrég lenyűgözte, ahogy a Finn Rallyn repeszt a vb-mezőny, saját márkája, a Quadrant forgatásán pedig elmondta, „egyszer jó lenne kipróbálni a ralizást”. Ezt olvasva Oliver Solberg, a 2003-as ralivilágbajnok Petter Solberg fia rögtön fel is ajánlotta Norrisnak, hogy a család svédországi otthonában próbálja ki valamelyik autójukat.

„Ha el akar jönni a farmunkra Svédországba, sok raliautó hever ott. Úgyhogy, ha el szeretne jönni vezetni egy kicsit, akkor természetesen jöjjön – nyilatkozta az Autosportnak a Hyundai gyári versenyzője az Ypres Rallyn. – Hétfő reggel majd küldök neki egy üzenetet és megkérdezem, hogy szeretne-e raliautót vezetni, már, ha én is mehetek egy kört a Forma-1-es autójával. Szuperjó és szupertehetséges pilóta, így biztos vagyok benne, hogy egy raliautóban is remekül teljesítene.”

Nem a 20 esztendős versenyző volt azonban az egyetlen, aki tesztet ajánlott Norrisnak, megtette ezt ugyanis Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke is. A McLaren versenyzője a Quadranttal a csapat cumbriai bázisán forgatott, innen a kapcsolat.

Norris szemmel láthatóan odavan a ralizásért

„Sajnos aznap nem dolgoztam, amikor Lando eljött látogatóba hozzánk, pedig remek lett volna megismerni őt. Viszont néhány srác, akik egykor nekünk dolgoztak, most pedig a McLarennél vannak, említették, hogy nagyon izgatott volt a látogatás után – nyilatkozta a csapatfőnök az Autosportnak. – Akkor nem tudta kipróbálni az egyik autót, de szerintem imádná, és a csapatnak is nagyszerű lenne. Nagyon szórakoztató és megközelíthető srácnak tűnik, úgyhogy soha nem lehet tudni. Mindig jó dolog ilyesmit csinálni.”

Amennyiben Norris versenyen is kipróbálná magát, a mostani F1-es mezőnyből Valtteri Bottas után ő lenne a második, aki belekóstol a ralizásba. Az Alfa Romeo finnje az utóbbi években rendre feltűnt az Arctic Rallyn, a WRC-ben azonban még nem tette próbára magát. Nem úgy, mint Max Verstappen apja, Jos, aki az elmúlt hétvégén az Ypres Rallyn debütált egy Rally2-es specifikációjú Citroen C3-assal.

Forrás:Autosport

Friss