2022. december 09. 14:20
KezdőlapF1Ocon Schumachert választaná csapattársának

Ocon Schumachert választaná csapattársának

-

- Hirdetés -

Esteban Ocon tárt karokkal fogadná Mick Schumachert az Alpine-nál, barátja azonban egyelőre nem akart a 2023-as szezonról beszélni.

A Belga Nagydíj csütörtöki napján olasz sajtóhírek arról számoltak be, hogy amennyiben az Alpine nem tudja megtartani Oscar Piastrit és Fernando Alonso megüresedő helyére ültetni őt jövőre, Mick Schumacher lehet a francia istálló első számú jelöltje.

- Hirdetés -

A Haas pilótája mellett szólhat, hogy a jelenlegi mezőnyből Sebastian Vettel mellett Esteban Oconnal ápol még baráti viszonyt. A francia versenyző nem is csinált titkot belőle, hogy szívesen versenyezne egy csapatban Schumacherrel, ugyanakkor leszögezte: semmilyen módon nem gyakorol nyomást az Alpine döntéshozóira.

„Nem igazán vitatom ezt meg a csapaton belül. Teljes mértékben megbízom  Laurent [Rossiban] és Otmar [Szafnauerben], a főnökökben, akik igencsak elfoglaltak lesznek – utalt az Alpine vezérigazgatójára és csapatfőnökére. – Biztos vagyok benne, hogy több száz hívást kaptak az üléssel kapcsolatban, de én egyáltalán nem foglalkozom ezzel.”

- Hirdetés -
- Hirdetés -

„Amit szeretnék, hogy Mick velem versenyezzen. Ez egyértelmű, mert jó barátom, de ez nem jut a főnökök fülébe. Hagyom, hogy ők döntsenek. Ez nem az én döntésem. Nagyon boldog lennék, ha Mick-kel, a barátommal dolgozhatnék. De a csapat fog dönteni, nem én. Ha végül így döntenek, az nagyszerű menet lesz.”

Esteban Ocon, Belga Nagydíj, Alpine
Fotó: Alpine

Ocon Spában elmondta, bárkit is ültessenek mellé, ő továbbra is csak magával szeretne foglalkozni, és reagált arra is, hogy akár az a Daniel Ricciardo is visszatérhet a csapathoz, akitől 2020-ban nagyon simán kikapott. „Nem számít, hogy ki van mellettem, továbbra is ugyanazt a munkát fogom végezni, amit most végzek a csapattal. Folytatom az autó megértését, mert az idei évben hatalmasat fejlődtünk. Nagyon más pilóta vagyok ahhoz képest, aki akkor voltam. Sokkal többet tudok már a csapatról és az autóról, illetve arról, hogy miként használjam azt. Elégedett vagyok azzal, amerre ez tart.”

„Bárki is lesz a csapattársam jövőre, továbbra is ezt fogom csinálni. Amíg elégedett vagyok a teljesítményemmel és azzal, ahogy a dolgok mennek, nincs okom változtatni, vagy a garázs másik oldala miatt aggódni.”

Schumacher egyelőre a Haasra koncentrál

Természetesen Mick Schumacher sem kerülhette el a jövőjével kapcsolatos kérdéseket a Belga Nagydíjon. A 23 esztendős pilóta azonban nem akart reagálni a pletykákra.

„Boldog vagyok ott, ahol jelenleg vagyok. Biztos vagyok benne, és azt is gondolom, hogy a célunk a következő versenyekre a pontszerzés. Ez a világos célunk, és remélhetőleg el is tudjuk érni. Hogy mit tartogat a jövő, azt pedig meg fogom osztani, amint tudom.”

„A csapattal közösen megmutattuk, hogy honnan jöttünk vissza a tavalyi év után. Szerintem jelenleg jó helyzetben vagyunk. Szeretünk egymással dolgozni, és képesek vagyunk a legtöbbet kihozni az autóból. Nyilván tisztában vagyok vele, hogy néhány másik autónak javult a kezdeti viselkedése, ezért meg kell próbálnunk többet tenni a felzárkózáshoz.”

Mick Schumacher, Haas, Belga Nagydíj
Nem akart a következő szezonról beszélni Fotó: Andy Hone / LAT Images

„Voltak hullámhegyeink és hullámvölgyeink, de magunkkal visszük a jó pillanatokat, és tanulunk a nem annyira jókból. Mindez összegyúrva pedig azt eredményezi, hogy versenyzőként is fejlődök.”

Miután ismét rákérdeztek nála, mit gondol arról, hogy annál a csapatnál versenyezhet, amelynél apja 1994-ben és 1995-ben világbajnok lett, azt felelte: „Csak ismételni tudom magamat, boldog vagyok ott, ahol vagyok, és várom az elkövetkező versenyeket.”

SourceThe-Race

Friss