2024. március 29. 02:55

KezdőlapF1Legurul-e a holland nemzeti süti Zandvoort döntött kanyarjának aljára?

Legurul-e a holland nemzeti süti Zandvoort döntött kanyarjának aljára?

-

A Forma-1 Holland Nagydíjának helyszíne, Zandvoort egy igazi hullámvasút. Hogy mennyire, azt egy videó szemlélteti.

Zandvoort Forma-1-es pályája már-már Amerika ováljait idézi a döntött kanyarjaival. Ezt a nagydíjhétvége pénteki szabadedzésein előbb a Mercedesek, majd a Ferrarik tudták a leginkább meghódítani. A döntött kanyarok mellett pedig egy folyamatos hullámvasút a pálya a szintkülönbségek miatt, a Holland Nagydíj helyszíne még kívülről nézve is élvezetes látványt nyújt. Pláne akkor, ha mondjuk valakinek a belső kameráján keresztül „utazhatunk” végig a németalföldi versenypályán.

A holland pálya legjellegzetesebb pontjai a döntött kanyarok. Hogy Zandvoort valójában mennyire döntött kanyarokat vonultat fel, annál a tévéközvetítésekhez képest egy eggyel érzékletesebb bemutatót választottak.

Az alapötlet egyszerű: gurítsunk le valamit a pálya hármas kanyarjában! De mit gurítsunk le? Ha már Hollandiában vagyunk, mi mást, mint a stroopwaffelt, vagyis a hollandok nemzeti édességét, amelyet talán legegyszerűbben karamellás ostyaként írhatnánk körül magyarul.

És hogy a stroopwafel legurul-e a hármas kanyar aljára, az ebből a videóból kiderül az F1 Instagram-oldalán!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés

Zandvoort annak idején, a negyvenes években már a Grand Prix-korszakban is vendégül látta a világ legjobb autóversenyzőit, és ez nem változott akkor sem, amikor ez a versenyzés a ma ismert Forma-1-gyé szerveződött. 1950-ben és 1951-ben a verseny még nem ért világbajnoki pontot. A Holland Nagydíj aztán 1952-től 1985-ig kisebb-nagyobb megszakításokkal folyamatosan a versenynaptár része volt. A Forma-1 tavaly tért vissza ide.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:F1

Friss