2024. március 28. 12:41

KezdőlapF1Nem lesz Red Bull és Porsche házasság, megszakadtak a tárgyalások

Nem lesz Red Bull és Porsche házasság, megszakadtak a tárgyalások

-

A Porsche lefújta a Red Bull Racing-gel 2026-tól kezdődő Forma-1-es partnerségre vonatkozó terveit, miután megerősítette, hogy a tárgyalások véget értek.

Miután a Volkswagen-csoport jóváhagyta, hogy a Porsche belépjen az F1-be, a német gyártó tárgyalásokat folytatott a Red Bull-lal egy 2026-tól kezdődő lehetséges partnerségről.

A tárgyalásoknak végül a Porsche 50%-os részesedésére vonatkozó ajánlatával kapcsolatos bizonytalanság és a Red Bull részéről való rendszeres késedelmek vetettek véget.

Az elmúlt hónapok során a Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG és a Red Bull GmbH tárgyalásokat folytatott a Porsche Forma-1-be való belépésének lehetőségéről.” – áll a közleményben.

A két vállalat most közösen arra a következtetésre jutott, hogy ezeket a tárgyalásokat a továbbiakban nem folytatják.

Az előfeltétel mindig is az volt, hogy a partnerség egyenrangú alapokon nyugszik, amely nemcsak a motorpartnerséget, hanem a csapatot is magában foglalja. Ezt nem sikerült megvalósítani.

A véglegesített szabályváltozásokkal a versenysorozat mindazonáltal továbbra is vonzó környezet marad a Porsche számára, amelyet ezt követően figyelemmel kísérünk.

A Red Bull és a Porsche azt remélte, hogy már a július közepén megrendezésre kerülő Osztrák Nagydíjon bejelentést tehetnek partnerségi terveikről, ám a tárgyalások elhúzódtak.

A Red Bullnál minden megy tovább

Christian Horner, a Red Bull F1 főnöke az elmúlt hetekben hangsúlyozta, hogy fontos megőrizniük függetlenségüket és gyors reagálási képességüket. A Red Bull Powertrains 2026-ra vonatkozó tervei továbbra is haladnak, függetlenül az esetlegesen érkező partnerektől.

Max Verstappen, Red Bull, Osztrák Nagydíj
Fotó: Joerg Mitter / Red Bull Content Pool

A csapat a legnagyobb marketingeszköz a Red Bull számára globálisan – miért tennénk ezt hosszú távon stratégiai szempontból kockára?” – mondta Horner.

2026-ra teljes mértékben elkötelezettek vagyunk. A Red Bull Powertrains keretében a Forma-1 legjobb tehetségeit vettük fel, 55 hét alatt létrehoztunk egy gyárat, teljesen üzembe helyezett próbapadokkal, megépítettük az első prototípus motorunkat 2026-ra, és még a nyári szünet előtt beindítottuk.

Igazán izgalmas úton haladunk, amely nem függ külső részvételtől vagy befektetésektől, ha stratégiailag megfelelő partnerre van szükség.

Nem csak a Porsche vár a lehetőségre

Mivel az Audi 2026-tól a Sauberrel fog összeállni, egyelőre nem világos, hogy milyen lehetőségei maradtak a Porschénak 2026-ra vonatkozóan. Az F1 főnöke, Stefano Domenicali a hét elején elárulta, hogy más gyártók is várakoznak, hogy csatlakozhassanak a rajtrácshoz, ha a Porsche tervei esetleg meghiúsulnának.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss