2024. április 20. 17:32

KezdőlapF1Verstappen reagált arra, hogy a tifosi kifütyülte őt

Verstappen reagált arra, hogy a tifosi kifütyülte őt

-

Nem részesült valami kedves fogadtatásban az Olasz Nagydíjat magabiztosan megnyerő Max Verstappen, hiszen a tifosi füttykoncerttel díjazta a teljesítményét. Őt azonban ez egyáltalán nem zavarta.

„Megesik az ilyesmi. Mindenki a kifütyülésről és ezekről a dolgokról beszél nekem, de végső soron azért vagyok itt, hogy megpróbáljam megnyerni a versenyt, amit meg is tettünk. Egyesek persze nem tudják ezt értékelni, mert egy másik csapat nagyon szenvedélyes drukkerei. Ez van. Ez nem fogja tönkretenni a napomat, helyette csak élvezem a pillanatot” – nyilatkozta a címvédő az FIA Olasz Nagydíj utáni sajtótájékoztatóján a kifütyülésre vonatkozó kérdésre reagálva.

A második helyen végző, a tifosi szeretetét természetesen Verstappennel ellentétben élvező Leclerc is elítélte ezt a fajta szurkolói magatartást. „Szerintem senki sem szereti, ha kifütyülik, és ilyesminek nem lenne szabad megtörténnie. Ennyi” – jelentette ki a monacói pilóta, aki kérdésre a Monzában is előszeretettel használt, a Holland Nagydíjon gondot okozó füstgránátokról is szót ejtett. „Szerintem rendben van, ha a felvezető kör előtt, vagy a rajtrácsra vezető körök során használják, de a futam alatt olykor zavaró tud lenni. De ez ilyen, a kockás zászló után előfordult, de nem volt túl zavaró.”

Max Verstappen, Red Bull, Olasz Nagydíj
Verstappen már-már megértő volt az őt fütyülőkkel Fotó: Dan Mullan/Getty Images/Red Bull Content Pool

Binotto szerint az FIA-t fütyülték

A Ferrari sajtóbeszélgetésén Mattia Binotto, a Scuderia csapatfőnöke is megkapta a kérdést, hogy mit szól Verstappen kifütyüléséhez. Leclerc-hez hasonlóan ő is elítélte ezeket a megnyilvánulásokat, viszont szerintem a tifosi inkább amiatt fütyült, hogy a biztonsági autó mögött ért véget a versenye.

„Kifütyülni egy pilótát soha nem jó, különösen, ha az a pilóta Max, aki ma a leggyorsabb volt a pályán, és megérdemelten nyert. Úgyhogy ez nem jó. De szerintem a fütyülés a tifosi részéről inkább az FIA-nak szólt, és pusztán azzal próbálták kifütyülni az FIA-t, hogy az első helyezettet, a győztest fütyülték. Úgy gondolom, ennek oka az volt, hogy a szurkolók azt gondolták, a biztonsági autós fázis korábban is véget érhetett volna, és adhattak volna még néhány kört a show-nak és a pályán zajló csatáknak” – jelentette ki a svájci olasz, aki maga is hangot adott az FIA döntése miatti nemtetszésének.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss