2024. március 29. 10:22

KezdőlapF1Intenzívre került a Williams F1-es pilótája

Intenzívre került a Williams F1-es pilótája

-

Komplikációk léptek fel az Olasz Nagydíjat vakbélgyulladás miatt kihagyó Alex Albon műtétje közben.

Nem volt zökkenőmentes az Olasz Nagydíj szombati napján vakbélgyulladással diagnosztizált, emiatt a hétvége hátralevő részét kihagyó Alex Albon műtétje, számolt be róla a Williams-istálló.

A thai-brit versenyzőnél az altatással kapcsolatos komplikációk léptek fel a szombati műtétet követően, amitől légzési elégtelenség lépett fel nála, és a monzai San Gerardo kórház intenzív osztályára kellett áthelyezni, ahol lélegeztetőgépre tették.

Miután itt javult az állapota, vasárnap levették a lélegeztetőgépről, és visszakerült az általános osztályra, ahonnan várhatóan kedden engedik haza.

A csapat közleménye szerint Albon most már a gyógyulásra és az október 2-i Szingapúri Nagydíjra való felkészülésre koncentrál. Monzában a tartalékpilóta Nyck de Vries ugrott be a helyére, és élete első Forma-1-es futamán a pontszerző 9. helyre hozta be a Williamst.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss