2024. március 29. 07:12

KezdőlapF1Alex Albon elhagyhatta a kórházat, otthonában gyógyul

Alex Albon elhagyhatta a kórházat, otthonában gyógyul

-

Alex Albon hazatérhetett a kórházból, ahol vakbélgyulladással kezelték.

Szombat reggel, néhány perccel a monzai utolsó edzés előtt a Williams bejelentette, hogy Albon vakbélgyulladás miatt nem tud részt venni a versenyhétvége hátralévő részében.

Helyét Nyck de Vries vette át, aki remek teljesítménnyel mutatkozott be a Forma-1-ben. Az időmérőn a Q2-be jutott és a 13. helyet szerezte meg a rajtrácson, de végül a riválisok büntetése miatt a nyolcadik rajtkockából indult, végül a kilencedik helyen fejezte be a versenyt – két világbajnoki pontot szerezve.

Hétfőn, 24 órával a verseny után a Williams riasztó sajtóközleményt adott ki, amelyből kiderült, hogy Albon, akinek műteni kellett a vakbelét, légzési problémák miatt az intenzív osztályra került.

A közlemény további része azonban pozitív volt, miszerint a londoni születésű thaiföldi pilóta a gyógyulás útjára lépett, és remélhetőleg kedden elhagyhatja a kórházat.

Úgy tűnik, valóban így történt, és a 26 éves versenyzőt a BBC Sport szerint „kiengedték a milánói kórházból, és a vakbélműtétet követően hazatért Monacóba„.

A BBC frissítése hozzátette: „A felépülés a tervek szerint halad. A cél továbbra is a Szingapúri Nagydíj.

Albon túl van a nehezén

A Williams a PA hírügynökségnek nyilatkozva megerősítette a hírt: „Örömmel erősítjük meg, hogy Alex Albon már hazatért„.

Alex Albon, Williams, Olasz Nagydíj
Fotó: Williams Racing

Albon reményeit, hogy nem marad le több F1-es hétvégéről, az segítette, hogy az eredetileg szeptember 25-re tervezett szocsi futamot február végén lefújták, emiatt egy héttel több ideje van felépülni.

Első Williamsnél töltött évében Alex Albon négy pontot szerzett három különböző versenyen – Ausztráliában, Miamiban és Belgiumban -, De Vries Monzában szerzett két pontjával pedig 50%-kal növelte a csapat összes pontszámát.

A Williams a konstruktőri bajnokságban az utolsó helyen áll a 10-ből, Nicholas Latifinak eddig nem sikerült pontokkal hozzájárulnia csapata idei teljesítményéhez.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:BBC, PA

Friss