2024. április 27. 00:05

KezdőlapF1Magyarázkodásra és végül bocsánatkérésre kényszerültek a 2023-as Brit Nagydíj szervezői

Magyarázkodásra és végül bocsánatkérésre kényszerültek a 2023-as Brit Nagydíj szervezői

-

A Forma-1 világszerte virágzik, így nem igazán meglepő, hogy a nagydíjakra szóló jegyek ára az egekbe szökik, de a silverstone-i verseny esetében a vásárlás sem ment zökkenőmentesen.

Az egyik legnagyobb médiaszolgáltató Forma-1-es sorozatának is köszönhetően, az autósportok királykategóriájának futamaira rekordszámba menő az érdeklődés szerte a világon, és egyre több ország szeretne saját versenyt rendezni.

Mivel a jegyvásárlás iránti érdeklődés jelenleg ilyen nagy, ezért számos rendező jelentősen megemelte azok árait. Aki a szezon vége felé a Mexikói Nagydíjon szeretne részt venni, és paddock-bérletet vásárolna, annak ez jelenleg valamivel több mint 2,8 millió forintba fog kerülni. A 2023-as Monacói Nagydíjra a legdrágább jegy jelenleg 1,9 millió forint körül van, ami Monaco tényét tekintve némileg meglepő.

Problémás a rendszer

A legnagyobb jegyárak körüli botrány jelenleg a 2023-as Brit Nagydíjat övezi, ahol a szervezők a kereslet alapján egyszerűen menet közben megemelték a jegyek árát. Többeket felbőszített a Silverstone által használt rendszer, ahol a jegyvásárlás során azt tapasztalták, hogy összeomlott a weboldal.

Számos rajongó ezt a hibát tapasztalva aztán újra próbálkozott, és azt vették észre, hogy a megvásárolni kívánt jegyek ára megemelkedett, mivel a szervezők egy olyan modellt alkalmaztak, amelynek célja a lehető legnagyobb profit elérése volt.

Az úgynevezett „dinamikus jegyrendszernek” köszönhetően az általános belépők ára, amelyek általában 45 000 Ft körül voltak elérhetőek, hirtelen 140 000 Ft-ra emelkedtek. A vásárlás első napján körülbelül 210 000-en vártak a rendszerben, hogy belépőkhöz jussanak.

Lewis Hamilton, Mercedes, Brit Nagydíj
Fotó: Jiri Krenek / Mercedes AMG Petronas

A rajongók kiborultak

Az elkeseredett szurkolók a közösségi médiában fejezték ki felháborodásukat és dühüket a szervezőkkel szemben, aminek eredményeképpen a Brit Nagydíj rendezői hivatalosan is bocsánatot kértek, és ígéretet tettek arra, hogy javítanak a rendszeren.

A 2023-as Las Vegas-i Nagydíj jegyeladásai körül is problémák vannak, mivel az MGM Resorts azt tervezi, hogy 20-25 millió dollár értékben vásárol jegyeket, hogy saját szálláshelyeket és csomagokat készítsen és értékesítsen, William Hornbuckle vezérigazgató szerint.

Forrás:formula1news

Friss