2024. március 29. 06:38

KezdőlapF1Elképesztő felvétel: pályabíró is életveszélyben volt Gasly traktoros eseténél (videó)

Elképesztő felvétel: pályabíró is életveszélyben volt Gasly traktoros eseténél (videó)

-

Carlos Sainz összetört fedélzeti kamerájának felvétele megmutatta, mennyire közel volt a tragédiához Pierre Gasly a Japán Nagydíj második körében, illetve azt is, hogy egy pályabíró is életveszélyben volt.

Jókora botrány robbant ki a Japán Nagydíj közben, amiért egy traktor hajthatott a pályára Carlos Sainz összetört Ferrarijának mentésére. A jármű megjelenése azért volt problémás, mert még nem érte utol a teljes mezőny a baleset miatt beküldött biztonsági autót, és a szárnycseréje miatt a Safety Car nyomába eredő Pierre Gasly viszonylag nagy tempóval haladt el a traktor mellett.

A francia versenyző fedélzeti kamerájából is érzékelni lehetett, hogy mennyire közel volt hozzá a jármű, de Carlos Sainz Ferrarijának kamerájából sokkal ijesztőbb az eset. Ebből a kamerából egyúttal az is látszik, hogy a darun levő autót navigáló pályabíró nem sokkal azelőtt lép a pálya széle felé, hogy Gasly elszáguldott mellette, ami ilyen látási viszonyok közepette bőven kimeríti az életveszélyes helyzet fogalmát nemcsak Gasly-ra, hanem a pályabíróra nézve is:

Íme a felvétel:

A történtek után az FIA közleményt adott ki, amelyben az állt, hogy a piros zászló miatt jogosan tartózkodott egy traktor a pályán, majd vizsgálat alá vonták Pierre Gasly-t, amiért túl gyorsan ment a piros jelzés alatt.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss