2024. április 25. 09:56

KezdőlapF1Ezt látta Ayrton Senna versenyzés közben (videó)

Ezt látta Ayrton Senna versenyzés közben (videó)

-

Nem mindennapi élményben volt része Pato O’Wardnak, a McLaren Arrow SP IndyCar-pilótájának, aki Ayrton Senna 1990-es McLarenjét hajtotta meg a hétvégén. A mexikói versenyző nem finomkodott, és rendesen odalépett az MP4/5B-nek, mindezt pedig az ő szemszögéből is megcsodálhatjuk.

Már több ízben beszámoltunk róla, hogy az elmúlt hétvégén valódi autócsodák lepték el a Laguna Seca-versenypályát, amelyen többek között az 1978-as világbajnok Mario Andretti és az 1998-ban és 1999-ben F1-es vb-címet nyerő Mika Häkkinen is autóba pattant. Nem olyan nagy név – persze, még bőven van esélye azzá válni –, mint az említett két úriember, az Arrow McLaren SP IndyCar-pilótája, Patricio „Pato” O’Ward, de az esetében nem is az ő személye az érdekes, hanem az, hogy milyen autót vezetett a Velocity Invitational nevű rendezvényen.

A 23 esztendős mexikói ugyanis Ayrton Senna 1990-es világbajnok autójába, a McLaren MP4/5B-be ülhetett be, és ha már így alakult, rendesen meg is hajtotta a 32 esztendős kocsit (persze csak annyira, hogy ne tegye kockára a felbecsülhetetlen értékű technikát).

Hogy mennyire, azt Marshall Pruett jóvoltából egy sisakkamerán keresztül is megnézhetjük, ami 1990-ben természetesen még nem állt rendelkezésre (habár néhány évvel később már teszteltek ilyet versenyhétvégén is, de egészen 2021-ig kellett várni a rendszeresítésére), így egészen különleges képet kaphatunk arról, hogy mit látott Senna abban az évben, amelyben második világbajnoki címét nyerte.

Íme:

Ha már a 700 lóerős, 3,5 literes V10-es motorral hajtott autó fedélzeti kamerás felvételeiben kigyönyörködtük magunkat, érdemes megnézni, hogy kívülről milyen volt, ahogy az ikonikus festésű kocsi száguldott Laguna Secában.

👇🏻👇🏻👇🏻

„Remélem, Ayrton mosolyog odafönt. Nem tudom abbahagyni a videók nézését, és minden alkalommal libabőrös leszek. Ez a gép annyira tiszta, amennyire csak lehet” – írta O’Ward a fentebbi poszt alá, egy másikhoz pedig azt fűzte néhány sírós emoji kíséretében, hogy „Nem sírok”.

Amennyiben pedig még nem volt elég, itt van további 4 perc az MP4/5B-ről Pato O’Ward-dal a volánnál:

 

Friss